Gurindam Lara Di Jiwa

9:35 PG JunAina 0 Comments



Semlm yg terlalu panjang utk dirungkaikan…
Hari ini yg terlalu sakit uk dihadapi…
Hati hancur luluh separuh mati…
Mengapa Tuhan masih ingin menguji…
Tiadakah lagi ruang-ruang bahagia buat diri ini...
Tertutupkah pintu rahmatNya buat hamba yg kerdil ini...
Atau adakah ini balasan atas dosa-dosa yg silih berganti...
Tuhan aku tak mampu mengahadapinya lagi...
Kirimkanlah noktah lara dihati ini...
Biarlah segalanya berlalu...
Atau mungkin bekukanlah hatiku ini...
Menjadi sekeras-kerasnnya tanpa mampu dipecahkan...

Airmata...
Jgn kau gugur lagi...
Usah ditangisi lagi...
Andai badai itu datang lagi...
Kukuhkanlah benteng dihatimu...
Biarlah badai itu menghempas silih berganti...
Pergilah air mata...
Tinggalkanlah lara...
Aku ingin hidup tanpamu.

0 Rider Beraksi:

Tiba-tiba rasa nak nyanyi.

4:23 PTG JunAina 0 Comments

Antara lagu-lagu yg berbekas dihati, meninggalkan kesan yg mendalam dan kerana hanya permata yg mengenal manikam. Insan-insan yg sentaisa dekat di hati, lekat di hati, insan yg sentiasa aku sayangi, yg sentaisa menyokong kala suka & duka...lagu ini ku dedikasikan buat kalian kerana tanpa kalian jiwaku separuh pergi...


Dealova

Aku ingin menjadi mimpi indah, dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu, yang mungkin bisa kau rindu
Karena, langkah merapuh, tanpa dirimu
Oh karena, hati t’lah letih
Aku ingin menjadi sesuatu, yang s’lalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku, selalu memujamu
Tanpamu, sepinya waktu, merantai hati
Oh bayangmu, seakan-akan
[Reff]
Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada
[Bridge]
Hanya dirimu yang bisa, membuatku tenang
Tanpa dirimu aku me-rasa, hilang
dan sepi, dan sepi
[Reff] (x2)
Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada
Sya Lalalala, lalalala


Mencintaimu

Mencintaimu...
Seumur hidupku
Selamanya...
Setia menanti
Walau di hati saja...
Seluruh hidupku
Selamanya...
Kau tetap milikku
Reff:
Hanya satu yang tak mungkin kembali
Hanya satu yang tak pernah terjadi
Sgalanya...
Teramat berarti di hatiku
Selamanya...

Mencintaimu...
Seumur hidupku
Selamanya...
Kau tetap milikku

0 Rider Beraksi:

Akhirnya...debaran terhenti.

1:34 PTG JunAina 0 Comments

Jumaat lepas dalam kesibukan bergosip tak sempat pulak nak kongsi cerita kat sini, lagi pun berita yg dpt kurang memberangsangkan so nak berkongsi pun macam tak xcited sangat. Tengah syok bersantai sambil bersarapan kat pantry sorang klik datang katanya big bos panggil team kita org turun. Sampai kat bawah semua tenang jer macam tak ada apa2 yg berlaku, disebabkan lead berhenti call somebody kami pun berhenti le jugak. Tiba-tiba dengar suara "Hey girls here is my room not there..." hampez tul...

Semua org senyum sampai telinga bila bos dah letak 7 keping surat atas meja. Wahhh...good news, rezeki di pagi hari. Surat ni le yang aku tunggu-tunggu dari minggu lepas, dengan penuh sabar & debaran. Apa pun alhamdulillah walaupun sedikit tapi still ada and lepas nie debaran tunggu surat bonus juga extra surat utk selected people. Aku harap ada le nama dalam selected tu...

Lepas nie kena kerja keras lagi coz dah dapat imbuhan utk kerja keras sepanjang tahun lepas tapi bagi aku kira double bonus. Bulan febuari aku dapat promotion as senior dan dapat salary adjusment juga. Alhamdulillah dengan rahmat yg esa...juga syukur kerana sentiasa memakbulkan doa hambanya.

ADIOS...

0 Rider Beraksi:

Menunggu penuh debaran...

2:21 PTG JunAina 0 Comments

Bulan 7 bulan penuh debaran setiap tahun, macam berdebarnya dara nak jadi pengantin. Mak pengantin & bapa pengantin lagi berdebar sebenarnya, almaklumlah nak terima menantu takut pulak lauk tak cukup masa kenuri, risau ada yg tak sempurna. Ishhh...bukan debaran pengantin & mak bapak pengantin menjd tajuk tapi debaran nak terima surat. Surat apa??? Bukan surat resign la, choiii...
Surat yg menjadi pengukur prestasi syarikat sepanjang tahun, surat yg mengukur performance sebagai staff(yg ni aku tak sure coz kalau pandai kipas mesti bagus dpt A+++...hahaha...)

Mlm ni tido tak lena le mengenangkan esok, cepatlah tenggelam wahai mentari...esok pengharapan yg tak pasti tp aku berharap mentari pagi akan datang dengan seribu rahmat Ilahi...

ADIOS...

0 Rider Beraksi:

New Project...New Team...Everything New...

5:04 PTG JunAina 0 Comments

Diam tak dia dah hampir 3 bulan aku makan gaji buta, asal hantar timecard jer 40 jam overhead perghhh...bos pun dah malas agaknya nak tengok timecard aku dan aku pun dah malas nak hantar hard copy utk bos biar saja dia approve by GBS. Sejak habis projek SSB aku goyang kaki sakan tetapi bosan giler duduk memandang komputer tanpa kerja sampai dah habis segala website aku jejaki.

Akhirnya aku bersyukur, aku dpt new job with new team dan kali nie Lead Engineer aku org Iran merupakan anak buah kesayangan my big bos. Nampak gayanya aku terpaksa lebih tekun dgn kerja lepas nie, my new bos kecik (harharhar...bos ke?) suka chase kalau bab kerja, ramai yg tak suka kerja ngan dia. Akan ku buktikan kesungguhan tu penting tak kira dengan siapa kita kerja.

My Santhana always beside me, memberi sokongan utk aku bekerja dgn new lead. Kadang-kadang singgah kat workstation aku and he look very sad coz our group kebanyakan dah berpecah. Aku appreciate apa yg dia buat utk aku selama ini, atas jasa dialah atas tiket project dia aku dpt title senior walaupun kadang-kadang komunikasi kami macam ayam & itik pasai english dia berbeli-belit dan english aku pulak berterabur. Apapun thanks a lot utk all my previous team member.

Lagi 2 minggu aku kena berangkat ke bangunan baru coz project ni task force, tak boleh buat kerja lain duduk ler satu floor dgn client (harap client ni sporting sama macam previous project). New project with new team member of coz at new office...harap lepas nie aku akan dapat durian runtuh lagi...

ADIOS.

0 Rider Beraksi: