Diskaun Lost World Of Tambun 10-15%

9:57 PG JunAina 13 Comments


Tiket Masuk

Pembelian tiket masuk menggunakan on line booking akan diberikan diskaun 10%. Harga tiket adalah termasuk permainan yang ada di dalam kawasan tersebut. Adalah lebih baik membeli tiket melalui 'on line' kerana tidak perlu beratur panjang, kaunter tiket khas dibuka untuk pembelian melalui internet dibahagian kanan pintu masuk utama. Selepas membuat tempahan hanya print booking yang di hantar ke alamat email atau mungkin juga boleh buka email menggunakan hp dan tunjukkan sahaja nombor tempahan.

Kanak-kanak – Rm43 (Rm 38.70 selepas diskaun)
Dewasa – Rm50 (Rm45 selepas diskaun)

Pembelian tiket menggunakan Kad Mesra Petronas 15% diskaun
Kanak-kanak – Rm43 (Rm 36.60 selepas diskaun)
Dewasa – Rm50 (Rm42.50 selepas diskaun)


 

Harga Bilik

Potongan istimewa bagi harga bilik ini hanya untuk pemegang Kad Kredit Maybank dan pemegang kad kredit Citi bank boleh menikmati 68% diskaun (harga sila rujuk pejabat jualan.) 

Exotic Room

RM 280.00nett per room per night – Weekday (Sun-Thursday)
RM 330.00nett per room per night – Weekend (Friday-Saturday)

Classical Room

RM 322.00nett per room per night - Weekdays
RM 372.00nett per room per night - Weekend


Deluxe Suite

RM 406.00nett per room per night - Weekdays
RM 456.00nett per room per night - Weekend


Executive Suite

RM 448.00nett per room per night - Weekdays
RM 498.00nett per room per night - Weekend


Premier Suite

RM 490.00nett per room per night - Weekdays
RM 540.00nett per room per night - Weekend


Super Suite

RM 574.00nett per room per night - Weekdays
RM 624.00nett per room per night - Weekend


Remarks : Room rate included with surcharge and the room come with 2 person breakfast> and 2 voucher Hot Spring at night only. Theme Park ticket was not included.

Tel : +605 5408888
Fax : +605 5408930
Email: lwhreservation@sunway.com.my


Makanan

Sama seperti lain-lain taman tema makanan dari luar adalah tidak dibenarkan. Gerai makanan tersedia bersebelahan kolam kanak-kanak. Harga makanan agak mahal dan kuantiti pun agak sedikit dan bagi yang kuat makan memang tak mencukupi. Harga minuman the tarik, cappuccino, kopi, cendol, ABC dan air mineral botol kecil Rm4. Makanan tengahari kami Nasi ayam Rm6.50, Nasi Goreng Tom Yam Rm8, Nasi Vanggey Rm10 (berbaloi dengan harganya).


Pelampung (Tube)

Kemudahan pelampung gergasi boleh disewa di kaunter berhadapan dengan kolam air panas dengan harga Rm25 dan akan di kembalikan Rm10 semasa kita menghantar pelampung ke kaunter apabila ingin pulang. Jika teringin mencuba slide anda tidak perlu menyewa pelampung kerana mereka mempunyai pelampung sendiri hanya pergi ke bahagian belakang kolam utama beratur untuk tunggu giliran.




Sun Inn Hotel

Kami hanya memilih hotel bajet yang terletak berdekatan Lost World Of Tambun. Harga bilik Delux yang mempunyai ‘connection room’ Rm175 untuk 2 bilik dan tambahan Rm10 untuk tambahan tilam. Hanya untuk tidur kerana kesokan harinya kami ‘checkout’ awal untuk aktiviti seterusnya.


Restoran Kampung Ipoh

Sekiranya bermalam di Sunn Inn hotel bolehlah menikmati makan malam di Restoran Kampung Ipoh yang berada tidak jauh dari hotel hanya berjalan kaki. Berada di deretan kedai yang sama dengan dengan hotel. Restoren menghidangkan pelbagai masakan panas. Anda pasti berpuas hati. Esoknya hanya bersarapan direstoran bersebelahan hotel.




Pengembaraan seharian di Lost Worl Of Tambun pun bermula dari masuk pada pukul 11am sehingga dihalau oleh 'lifeguard' ketika hujan mulai lebat barulah anak-anak berhenti main air. Rupanya guruh sangat kuat di kawasan tersebut dan sesekali petir sabung menyabung. Puas hati bawak anak-anak ke sini, anak-anak gembira ibu-bapa lebih gembira sebab dapat menggembirakan anak-anak.





  



Cafe di dalam gua aroma kopi dan roti bakar bersatu dengan alam.





  



Aummm!!!!



Tin Valley. Boleh belajar cara-cara mendulang bijih timah secara tradisional di sini.





Jom lepak dengan geng pontianak! Tak kuat semangat rasanya nak melawat kawasan mak-mak pontianak. Ada seorang budak tu menangis sambil berlari-lari terkejutkan hantu!


Menghabiskan cuti sekolah dengan anak-anak adalah saat paling menggermbirakan, memberi 'token' setelah sepanjang tahun bertungkus lumus di sekolah dan sebagai ganjaran atas bantuan anak-anak membantu kerja-kerja rumah. Moga Allah terus memurahkan rezeki supaya masih dapat membawa nak-anak menikmati cuti dengan gembira. Syukur dengan rezeki Mu Allah yang tidak pernah putus-putus. Lost World Of Tambun adalah satu tempat yang cukup sesuai untuk membawa nak-anak bergembira. 




13 Rider Beraksi:

Model 2014

1:46 PTG JunAina 11 Comments



Hero dan heroin. Model 2014. Ada yang nak booking? 


11 Rider Beraksi:

Dari London, Paris ke Kajang

1:09 PTG JunAina 18 Comments



Bos kecik datang kat workstation dengan wajah serius.
'Awak bawak kereta tak?'
'Bawak tapi datang kerja tak bawaklah'
'Kereta apa?'
'Saga BLM je En. Rashid'
'Ohhh...ambik ni gantung kat kunci kereta lepas Tol Kajang je awak akan sampai ke London tak payah buang duit beli tiket MAS'
Fuhhhh...cuak kejap. Terus ketawa dan diketawakan dek budak-budak lain.

Bos saya baru balik dari London atas urusan kerja, alang-alang dah sampai sana dia sambung cuti seminggu dan bawa isterinya bersama. Menyelam sambil minum air. Keychain Paris tu pula pemberian kawan sepejabat yang pergi bercuti ke sana bersama isterinya, selepas bertahun-tahun menunggu akhirnya mereka bakal menerima cahaya mata tidak lama lagi tetapi bukanlah jadi di Paris sebab masa ke sana doktor sahkan isterinya mengandung 3 minggu.


18 Rider Beraksi:

Sponge Bob Square Pants Jom Tangkap Obor-Obor

11:43 PG JunAina 12 Comments










12 Rider Beraksi: