Separuh Jiwaku Pergi

5:14 PTG JunAina 6 Comments


Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
Dengan sadarmu
Kau tinggal aku
(*)
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
(Ulang *)
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semu

Sesungguhnya semangat untuk berkerja telah hilang kebelakangan ini, jika tidak mengenangkan tanggungjawab yang tergalas rasanya diri ini telah tersungkur menyembah bumi. Ku gagahi kaki untuk terus melangkah demi perjuangan sebuah kehidupan. Semangat bagaikan hilang seolah 'Separuh Jiwaku Pergi' meninggalkan diri ini.


Demi tanggungjawab diri ini terus akur, tak bisa terus bergantung dengan dia. Demi kelangsungan kami hangatnya semangat ku tiup setiap hari ke dalam diri. Suatu hari pasti ada sinar harapan di hujung kegelapan pasti ada cahaya.


Luahan perasaan saya yang 'semangat kian hilang' bersama masa. Setelah ada kawan-kawan yang terpaksa pergi, kelembapan projek pula melanda bukan hanya di syarikat tempat saya bekerja tetapi juga di semua syarikat di dalam aliran yang sama. Kuatkan hati, kuatkan hati...You Might Also Like

6 ulasan:

 1. jangan membiarkan rasa kecewa menguasi diri...bangun dan katakan pada diri..."hidup ni terlalu singkat...penuhinya dgn kegembiraan,kasih sayang serta mencari keredaanNYA"

  BalasPadam
 2. Assalam,

  Terus kuat dan tabah jua catatan utk diriku mamawana

  BalasPadam
 3. kuatkan semangatmu aina..
  kak tau (berdasarkan entri2 sebelum ini yang dibaca)...aina memang tergolong kuat dan tabah..
  doa kak untuk aina:-))

  BalasPadam