Duit...Oh...Duit...

9:34 PG JunAina 0 Comments

Kalaulah time-time cenggini tiba-tiba dapat surat menang peraduan ataupun ada hambaallah nak bagi aku Rm30 ribu...wahhh...besttt...
`Nah 30 ribu pi cuti-cuti Malaysia and shopping' perghhhh...akulah orang paling bahagia...tapi ada ka orang nak bagi?
Macam nilah kalau dah pening sangat mengadap kerja, angan-angan Mat Jenin le kejap...motivasikan diri sendiri...hilangkan letih badan & letih minda tapi kalau ada yang sudi nak bagi apa salahnya...kecil tapak tangan Stadium Bukit Jalil aku tadahkan.

Kerja pun untuk duit, duit untuk hidup coz semua dalam dunia ni nak guna duit waima nak masuk `tut' kat public toilet. Apa ingat kat rumah tak yah bayar ke, tu yang dok sampai bil Indah Water 6 bulan sekali tu apa? Fikir-fikirkanlah...

Dulu gaji Rm1500 cukup ja untuk belanja anak beranak sekarang gaji sekali ganda lebih hidup macam tu jugak, still duduk kat rumah lama. Tak ada yang lebih tapi kekadang berkurang adalah...ermmm agaknya nilai duit kita makin mengecil... Kalau pegi pasar malam Rm50 sure habis tapi apa yang dibeli pun tak taw, itu baru cerita pasar malam belum pasaraya besar...sendiri mau ingat le...

Jadi berhati-hatilah dengan duit ni, beringat masa ada...menabunglah untuk masa depan. Kita tak tahu apa akan jadi pada masa hadapan...hari ini kita sihat belum tentu esok pun kita sihat...

You Might Also Like

0 Rider Beraksi: