Dari London, Paris ke Kajang

1:09 PTG JunAina 18 Comments



Bos kecik datang kat workstation dengan wajah serius.
'Awak bawak kereta tak?'
'Bawak tapi datang kerja tak bawaklah'
'Kereta apa?'
'Saga BLM je En. Rashid'
'Ohhh...ambik ni gantung kat kunci kereta lepas Tol Kajang je awak akan sampai ke London tak payah buang duit beli tiket MAS'
Fuhhhh...cuak kejap. Terus ketawa dan diketawakan dek budak-budak lain.

Bos saya baru balik dari London atas urusan kerja, alang-alang dah sampai sana dia sambung cuti seminggu dan bawa isterinya bersama. Menyelam sambil minum air. Keychain Paris tu pula pemberian kawan sepejabat yang pergi bercuti ke sana bersama isterinya, selepas bertahun-tahun menunggu akhirnya mereka bakal menerima cahaya mata tidak lama lagi tetapi bukanlah jadi di Paris sebab masa ke sana doktor sahkan isterinya mengandung 3 minggu.


You Might Also Like

18 ulasan:

  1. Wah...best tu...en. bos tu pandai gak melawak ya...

    BalasPadam
  2. Pandai melawak juga boss Aina ye:)

    BalasPadam
  3. untung dah ni...tak yah g jejauh...heheh

    BalasPadam
  4. Mudah2an suatu hari nanti dapat ke sana pulak... :)

    BalasPadam
  5. hahhahaaaaaaaa!

    mahallak tol nanti!!!!!!

    BalasPadam
  6. ok la tu ade jg org ingatkan kita .... diberi cenderahati kan ....

    BalasPadam
  7. kak, saya baca pon tergelak heheheheheh

    BalasPadam
  8. wahhhhhhh comel2...best la akak...untugn dpt ole2 comel gituuuu...siyes comel...berseri2 kunci2 keter dibuatnyer kan kak heheheeheh

    tapi tu laa kelako gak ayat tu....

    BalasPadam
  9. sporting nya bos akak..siap melawak lagi.

    BalasPadam
  10. Bos kecik tu punya propa kak..macam Polis...hahaha..padahal nak bagi keychain aja...

    Tak pa la kak...anak tak 'made in Paris' pun takpa...akhirnya, dapat zuriat ;)

    BalasPadam
  11. Kak zai belum sampai Paris huhu....

    BalasPadam
  12. yang Paristu kitapun baru dapat... samalah..
    per kabo ??? lama tak dengo kabo...

    BalasPadam
  13. Ada 2 tempat yg pernah jadi igauan saya untuk pergi 1) Casablanca 2) Las Vegas. Saya teringin nak ke Las Vegas untuk melihat keunikan tempat itu dan bukan untuk berjudi. Saya teringin ke Casablanca untuk lihat keunikan dan keindahannya. Tapi hingga kini igauan saya itu cuma hadir dalam mimpi...

    BalasPadam
  14. Amboi bukan main lagi serious boss tu tapi rupanya nak bagi keychain hihi...
    Bestnya kalau dpt ke London yer Aina

    BalasPadam
  15. Hahahahha
    Kalau macam tu saya pun takyah beli tiket MAS nak gi London...
    Jun.. Pinjam keychain...

    BalasPadam
  16. Anaknya mungkin bakal dipanggil Mat Paris!

    BalasPadam
  17. comel nye.. bos pon suspen la cara tnya .. :)

    BalasPadam