Kaki Gossip

10:24 PG JunAina 5 Comments

Selalu gossip ni dikaitkan dengan kaum perempuan.
Biasalah bila mulut tak boleh diam ada sahaja benda yang nak di borakkan.
Dari topik masak-masak kat dapo sampailah ke kisah artis luar negara.
Bila dan mula memang tak jumpa titik noktahnya.
Kiranya kalau ikut list panjang berjela tak boleh kira muka suratnya.
Itu kebiasaan.

Bila kerja dikerumuni jantan-jantan semua.
Aku mula faham.
Bukan perempuan je kuat bergosip.
Lelaki bila bergosip lagi teruk dari orang perempuan.
Segala macam bahasa, gaya ayat semua ada.
Idea dia lagi cemerlang berbanding orang perempuan.
Cukup tiga orang melepak.
Tambahan pulak yang sedang bergossip tu sudah terbukti kejantanannya.
Anak sudah 2-3 orang nasib baik bukan bini.
Ada pulak sorang tukang karutnya yang sudah layak bergelar datuk.
Hurmmmm...makin panjang akalnya.

Kena ubah cara berfikir sekarang ni.
Gossip bukan di kalangan perempuan je.
Asal berkumpul gossip asal gossip berkumpul.
Penat Kak Bedah.

You Might Also Like

5 ulasan:

  1. salam kenal..

    hehe...lelaki pun suka bergosip rupanya. masih banyak yang tidak saya kenali tentang lelaki..

    BalasPadam
  2. hahaha...tau tak pa...kzu dah berbelas tahun kerja dgn lelaki..boleh time meeting pun gossip..gosip pasai bini orang plak tu...sampai tut..n tuutbp pun boleh deme wat gossip...hancus akal ku memula...hihihi

    BalasPadam
  3. Orang kata....lelaki kalau bergossip, mmg kalah perempuan! hahaha

    BalasPadam
  4. Errr...errrr...err...kita tak gossip....percaya laaa

    BalasPadam
  5. mememang pun , saya pernah berdiri di sebelah sekumpulan lelaki.
    Diorang gosip asal nampak je perempuan lalu atau lintas make up tebal la , baju terdedah la , lepas tu citer macam2 lagi sampai kita pun geleng kepala dengarnya ...

    BalasPadam