Lunch Delivery

1:25 PTG JunAina 26 Comments

 Tengahari ini Pak Tuan tak dapat melayan tekak Cik Puan. Sob...sob... Dah le hari ini terasa macam hari lapar sedunia.

10.31am PINKY menjerit-jerit. Owh...sms...
Buka. Tersengih gambar Pak Tuan.
'Tengahari nak gi Maybank Seri Gombak. Idris tunggu kat sana nak sign document.'
Wahhh...perut berbunyi dia pulak ada hal lain. Marah.
Sms Cik Puan biarkan sepi.
Merajuk le konon.

11.47am. PINKY mendayu-dayu lagi. Sms again...sapa la pulak nih, dah le tengah menjeruk rasa kacau lak.
'Kul 12 turun ambik makanan. Dah beli dan sekarang otw.'
Yeyyyyy...tak perlu menapak jauh-jauh. Ada lunch delivery. Kembang kempis hidung Cik Puan bila dapat layanan terbaik dari Pak Tuan. Takut-takut baik ada maknya nanti...
 

Sambil makan layan Dari Mata Pena Lahirlah Sebuah Rasa dan menjejak kawan-kawan yang meninggalkan tapak kaki kat sini.



Zoom sikit ehhh...Inilah dia makan tengahari pilihan Pak Tuan buat Cik Puan. Nasi putih, keli goreng cili (pedas coz guna cili api) dan sayur brokoli campur lobak merah. Kenyang Cik Puan. Inilah buat Cik Puan bertambah-tambah sayangkan Pak Tuan.


You Might Also Like

26 ulasan:

  1. jeles kita
    huhuhu..enpakwe jauh dimata
    kalau dulu best jugak jumpa di mana mana g makan sesama...

    BalasPadam
  2. Kakcik pula yang melelh airliur tengok makanan Aina tu.

    Tengahri ni kakcik makan apam balik yang dibeli di pasar tani depan pejabat je. :)

    BalasPadam
  3. oh..syoknya....huhu...

    kalau sy....kena la keluar beli sendiri...biasanya malas...

    makan la roti ke...korek2 biskut kt pantry...

    balik rumah je...serbu dapur dulu..hehe.... :)

    BalasPadam
  4. menggetar jiwa buat org yg berpuasa

    BalasPadam
  5. tak terliur sbb tak suka ikan keli...hehe...

    BalasPadam
  6. saya lunch makan kuih pagi tadi je, cian kan...
    sedapnya menu

    BalasPadam
  7. maybank sri gombak??? huhuhuhu.... dah dekat benar ngan umah saya

    BalasPadam
  8. kita pun hari2 hubby sblm balik call tanya nk makan apa. jarang dh masak sejak ada lala.. lgpun dulu masak pun kalau en hubby request jer.. family kecik lg la katakan.. sy x kisah, kalau dia nk kita masak, masak je. kalau dia rasa nak beli, makan je apa dia beli.

    BalasPadam
  9. baik baik bertabor atas keyboard tu!

    BalasPadam
  10. selamat pagi kak aina..
    sering di alam nyata. teringatkan kak...

    tapi tulah.. keterbatasan masa buat ayu jarang berlamaan di depan lappy..

    semoga kak aina sihat selalu.

    PS: yess... sayur menu tengahari kak semalam buatkan ayu nak pi masak lunch nanti

    BalasPadam
  11. SALAM,
    SINGGAH. SELAMAT HARI RAYA KORBAN

    BalasPadam
  12. aku lapar2 ni... berair mulut pulop braso

    BalasPadam
  13. kasih ibu...selagi ada dekat2 nih boleh le nak mengada2...hihihiii...

    kak cik...selalu aina makan ringan2 je tengahari tetapi hari ini mengada2 pulak nak makan nasi. perut macam lapar sangat.

    nabilah...
    kalau tak ada yg melayan memang kak aina makan roti, tak pun biskut cicah kopi je. selamat poket.

    BalasPadam
  14. KhaiRin...org puasa kena banyak bersabar. selamat berpuasa ye...

    en bujal...
    baikkk...baikkk ada makna tuu...hahahaa...

    wahid...
    owhhh...ruginya awak tp ikan sungai ni memang ada yg tak makan coz tak tahan bau hanyirnya.

    BalasPadam
  15. Qhaifa Nur...
    kalau hubby tak ada saya pun macam tu. beli pepagi simpan utk makan tengahari...

    eelobor...
    pak tuan pergi atas urusan rasmi. kak aina kat opis je...nanti boleh le jemput kita org ke rumah.

    BalasPadam
  16. LLG...
    kak aina tengok mood hubby. biasanya masak simple2 je kekadang megi pun boleh jadi menu makan malam...

    uncle gedek...
    kalau dah berterabor maknanya keybooard le yang makan. tuan punya keyboard berlapar jugak...

    ayu...
    kalau lah menu semlm tu ayu yg masak mesti lagi sedapkan?

    BalasPadam
  17. Dato LF...
    selamat hari raya aidiladha buat dato sekeluarga jugak.

    BalasPadam
  18. zul...mai2 kak aina belanja...menu dari cafe bukit aman.

    BalasPadam
  19. I am гegulаг visitoг, how
    are you eѵerуbody? This post postеd аt thіs web pаge is
    in fact goоԁ.

    Also visit my wеbpage :: Finding Wonderful Motel Bargains throughout Europe

    BalasPadam
  20. I like the valuable іnfo you pгovide in your artіcles.

    I'll bookmark your blog and check again here regularly. I'm quіte ceгtain I'll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

    my web site - Paris Inexpensive Hotels

    BalasPadam
  21. Wе аbsolutely love your blog and fіnd
    many оf уouг post's to be exactly I'm looking foг.
    cаn you offеr guest writeгs to write content
    for you persоnally? Ι wоuldn't mind producing a post or elaborating on some of the subjects you write in relation to here. Again, awesome web site!

    My web blog: very last minute motel Reservation

    BalasPadam
  22. Hello eѵerybody, heгe eveгy one is sharing these
    knowledgе, so іt's pleasant to read this web site, and I used to pay a quick visit this weblog everyday.

    my website ... Last minute Resort Reservations

    BalasPadam
  23. It's truly very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I only use the web for that purpose, and take the latest news.

    My weblog ... Cheap Hotels inside Portugal

    BalasPadam
  24. Hmm it lookѕ like уour blog atе my first cοmmеnt (іt
    was supеr long) so I guеss I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thогoughly enjoying your blog.
    I too аm аn asріring blοg writеr but I'm still new to the whole thing. Do you have any tips and hints for first-time blog writers? I'd
    genuinеlу аpρreciate іt.


    Also vіѕit mу web blοg .
    .. Lookup For Marriage ceremony Hotels On the web Now

    BalasPadam
  25. Thanks fοr уour marνelous posting! I actuallу
    еnjоyed гeading it, you сould bе a greаt authoг.
    Ӏ ωill maκе certаin to bookmагκ youг blog
    and ωill come bаcκ in the forеѕееable futuгe.
    ӏ ωаnt to еnсourage continuе уour gгeаt
    wrіting, hаve a nіce evening!

    Heге is mу site ... Voted most effective lodges comparison Website

    BalasPadam