Geng AP.Com : Happy Belated Birthday

12:09 PTG JunAina 14 Comments


Kisah Isnin
6hb Febuari 2012
Lokasi : Taman Gombak Jaya





Red Velvet Cake from Delicious.



Kebetulan majlis kali ini jatuh pada tanggal hari ulangtahun kelahiran Aina. Kak E merupakan tuan rumah menyambut ulangtahun kelahiran pada 1hb Febuari juga Kirah berkongsi bulan kelahiran yang sama. Aktiviti AnakPerlis tetap meriah seperti biasa. Hidangan utama nasi putih, gulai rebung, pekasam puyu, ayam goreng, ulam-ulaman dan sambal belacan. Di samping itu pelbagai jenis kuih muih tradisi Perlis turut di hidangkan. Paling best layan ais kacang (ABC) Kak Azie (orang Perlis sosat) tapi kalau tak ada dia memang tak meriah majlis.

 Tuan rumah Puan Khairiah (Kak E) dan suami Doktor Dinon.


 Ikan pekasam goreng tambah bawang dan cili.


 Popia goreng ini memang best, walaupun bersalut cili still fresh dan rangup sampai ke malam.



Cream puff hasil kerja tangan dan kerajinan Kirah.


 Pulut asmara aka pulut dakap.


 Anak siapa le i?


 Apam ini lembut sampai ke malam. Air tangan dari tuan rumah.


 Lagi air tangan tuan rumah. Seri muka pulut hitam dan bingka (tukang masak hebat).


 Menu petang dari Pak Didik. Bihun goreng.

 Terbaek...


 Gulai daging dan rebung tapi ini tengah masak rebung belum dimasukkan.


Kek coklat kukus (tak pasti siapa yang bawa)


Semua gambar diambil dari album FB AnakPerlis dan KDK (Kangar Dalam Kenangan)



You Might Also Like

14 ulasan:

  1. Selamat menyambut ulang tahun kelahiran Jun...ni dah mcm buat gathering blogger pulka..meriahnya menu..nak2 ikan pekasam tu Ya Allah sedapnya..

    BalasPadam
  2. Salam,
    Yang lain tak dapat pun tak ape ... tapi yang dalam bakul tu, nak 2-3 biji

    BalasPadam
  3. Durian itu yang sangat menggoda.

    BalasPadam
  4. salam singgah sini..kecur air liur menengok makanan..happy belated birthday :)

    BalasPadam
  5. perghhhh.... macam2 menu makanan

    BalasPadam
  6. macaroon tu jg yg menambat selera sy!

    BalasPadam
  7. meriahnye makanannye..

    kek red velvet tu menggoda sungguh.. :)

    BalasPadam
  8. kenapa majlis yang penuh makanan sedap ni tak jemput cik ina : ). punyalah meriah majlis birthday ni.

    BalasPadam
  9. suka tgk apam tue..ceria sgt2...

    BalasPadam
  10. wah bestnya ada gathering Anak Perlis ke?...menu lazat mengiurkan lah !

    BalasPadam
  11. Uish, makanan semua sedap especially cake tu..Unik!

    BalasPadam
  12. bab makan-makan ni saya mmg suka sangat.. semuanya TERBAIK!

    BalasPadam
  13. boleh ajarkan tak? saya setakat sketchup je.. huhuhu

    BalasPadam