Tak Larat!

1:13 PTG JunAina 11 Comments


Hari ini betul-betul tak sihat, tak larat nak bergerak pun! Tadi terpaksa menggunakan inhaler, sesaknya macam baru sahja berlari 100 meter padahal hanya mengambil drawing kat printer. Tersandar!
Inilah yang aina gunakan tadi, baru je pegi ambik kat klinik setelah yang lama hilang dalam simpanan. Bukan apa jarang guna, agaknya kali terakhir guna bertahun yg lepas.
 
Buat kerja hari ini rasanya hanya 50% penumpuan dari hari-hari biasa. Kenapa tak cuti atau mc? Takut coz baru je cuti 3 hari minggu lepas, takut orang tidak memahami. Rasanya perlu mengambil percutian 3 hari 2 malam di mana-mana hospital kot!

Dah tak larat nak update blog juga, hanya jalan-jalan kat halaman kengkawan.



You Might Also Like

11 ulasan:

  1. Kakcik pun bawa inhaler tu ke mana2 sahaja... Kalau dah semput teruk selalu kakcik masuk wad je. Inhaler tu, selagi tak semput tak guna, jadi duduk wad - waktu pengambilannya dijaga. :)

    BalasPadam
  2. takpa kak jun..kita serupa...saya pun pernah pakai benda tu...tapi bila saya demam dan selsema baru pakai...huhu

    jom ke blog saya...akak pun kata blogwalking je...tak kisah...kena paham org tk sihat ni..jaga diri dan kesihatan...

    BalasPadam
  3. semoga cepat baik yer

    memang patut amik cuti
    pi berehat sakan..

    BalasPadam
  4. dear.. isk.. taktau plak ada asthma.. take care.. jangan penatkan diri.. banyak rehat ye.;.JOM KE: ALL IN ONE

    BalasPadam
  5. jun--
    jaga kesihatan kamu baik2..
    ayu amat bersimpati dengan keadaanmu...
    selalu guna yer alat tu...ayu pernah hadapi seorang penyakit yang guna ala2 nie..sangat2 penting...

    take care tau

    BalasPadam
  6. keje2 gak kak...jangan lupa rehat k

    (^^,)❤..

    BalasPadam
  7. get well soon sis , memang patut pun akak amek cuti..berehat ye sis

    BalasPadam
  8. k.cik dah lama sangat tak pernah kena semput, ubat kemana inhaler entah kemana. selalunya bila nak jalan jauh aina standby jer dalam handbeg. agaknya cuaca tak menentu kebelakangan ini kot...

    BalasPadam
  9. terima kasih atas semua perhatian kamo2 dan kamo, doa yg terbaik ye...

    affiza...
    sarah najwan...
    dik nur...
    cik ayu (memang ayu pun seswai namanya)...
    si budak gebu...
    dan...
    Amy...

    semakin sihat kini...alhamdulillah...

    BalasPadam
  10. salam kenal june~ kesiannya, june salah makan ker...dulu anak mommy ade kena lelah ni, pantang slah mkn mesti dapat...june dah try mkan hati unta, anak mommy makan tu dulu...alhamdullah sekarang dah tak ade lagi~

    BalasPadam
  11. salam mommy...

    june masa zaman sekolah kuat sukan walaupun ada lelah. daging untu pernah makan, gamat yang direbus empuk dan lenyek cam tu je pun pernah makan. alhamdulillah memang hilang...

    bila umur semakin bertambah penyakit ini datang balik agaknya antibodi dah makin kurang...

    BalasPadam