Isteri ke dua?

2:17 PTG JunAina 15 Comments

Isu sensetip sikit.

Agaknya kalau korang tahu yang rakan, sahabat atau saudara anda adalah isteri kedua apa yang korang akan buat atau dalam kata lain apa respon korang semua.

1. Buat-buat tak tahu.

2. Buat macam biasa (dia kawan aku so what, status dia tak akan mengubah status kita orang sebagai kawan).

3. Terima seadanya tetapi kat belakang kutuk bukan main (jenis talam bermuk-muka).

4. Bagitau dia yang korang tak suka status dia.

5. Putuskan persahabatan/persaudaraan.

6. Itu ko punya hal, wa tak campur.

7. Sebarkan kepada semua kenalan pasal status dia.

8. Semua di atas.

9. Tak ada satu pun di atas yang berkaitan.

Apa pandangan korang semua?

Isu ini hanya sekadar untuk lepak santai. Jangan ada yang tiba-tiba tumbuh tanduk dan mata jadi merah ye. Jangan juga tiba-tiba Jun kena flying kick!


Gambar ehsan Uncle Google.


You Might Also Like

15 ulasan:

  1. jadi isteri kedua lebih mulia dari jadi perempuan simpanan. pendapat saya lah. :)

    BalasPadam
  2. salam Jun..acik kawan semua..yang pertama dan kedua..dah memang kawan kita..

    BalasPadam
  3. Kakcik pilih jawapan nombor dua. :)

    BalasPadam
  4. Bersahabat seperti biasa.. tak kurang tak lebih.. tak mengapa menjadi isteri ke dua, asalkan bukan jadi madu kita..

    ok tak komen ni..

    BalasPadam
  5. Pada kakak kawan tetap kawan hal peribadi dia itu hak dia. Tak perlu juga dicanang-canangkan. Bukan perempuan simpanan... isteri (halal you)...

    BalasPadam
  6. pandai2 la jg hati pihak 1 lg tu...

    BalasPadam
  7. Salam kenal..

    Tak pastilah apa tindakan saya sebab tak pernah lagi lah dalam situasi ni..tapi..mungkin kita perlukan ruang untuk tahu kenapa dia di tempat tu..mungkin..

    BalasPadam
  8. Aku pilih no.2..ala lantak dialah nak jadi bini no 2 ke,3 ke..yg penting it won't do any harms to me..hehe

    BalasPadam
  9. ayu tak ada kawan y mcm tu..
    cuma family ayu berlaku kes mcm tu

    serius..ayu marah sangat2.. 1 tahun ayu pendam rasa,,
    tapi kak long ayu semangat orannya.. kerana dia...
    ayu berbaik semula dengan abg ipar..

    dan mereka bermadu hidup 1 rumah.. tak pernah gaduh..
    ayu rs lega dan syukur

    (mula2 ms tau berita tu,mcm nak lempang jer muka isteri kedua dia)

    BalasPadam
  10. dah jodoh dia..redha je la huhuhhh

    BalasPadam
  11. acu pilih yang ke-6 tu

    "Itu ko punya hal, wa tak campur."

    BalasPadam
  12. Nice blog.. postingan2nya juga sangat bagus, menarik dan bermanfaat banget..:)

    terus menulis,,karena dengan menulis kita bisa mengembangkan imajinasi kita dan menjadikan kita lebih kretaif..serta kadang bisa menghibur orang lain.. ^_^

    oia salam kenal
    kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
    folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

    BalasPadam
  13. Nasib baik tak kena flying kick!

    Rezeki, jodoh, pertemuan, ajal dan maut ditangan ALLAH. Sebagai manusia kita hanya mampu merancang kehidupan kita tetapi pada akhir setiap percaturan hanya ALLAH jua yg tentukan.

    Insyaallah bila ada masa Jun akan kongsi lagi cerita selanjutnya. Pastinya ada sambungan lagi ye.

    BalasPadam