Santai Sarapan di Tasik Cempaka

12:52 PTG JunAina 18 Comments

Syukur alhamdulillah sekali lagi Allah memberi rahmat kepada kita, dapat mengeratkan lagi silaturrahim yang telah terjalin. Santai sarapan di Tasik Cempaka berjalan dengan meriah. Cuaca sangat baik, mentari pagi yang menyinar membuatkan semua orang segar dan berpeluh-peluh (skip sauna this week).

Biarlah orang berkata apa sahaja. Biarlah himpunan kita bukan majlis glamour yang penting hati mesti ikhlas dan semua yang datang enjoy sesangat. Masa inilah nak berkenal mesra. Bertukar cerita. Melepas dendam dan rindu di hati.

Ada yang berkongsi cerita balik kampung masing-masing. Jenguk keluarga di Kashmir. Balik kampung kat Vietnam tak kurang jugak ada yang balik ke Australia (patut le anak beranak berpeluh sakan pagi tu kampung kat Ostolia). Tak kurang juga melepas rindu dikampung halaman di Medan.

Selebihnya biarlah gambar yang berbicara.

Ini sebagai bukti kepada Dato LF, muffin comel tu Aina buat sendiri, nampak tak cup dalam tu sama tapi hiasan kat atas dah lain dari yang bawak semalam. 

 Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Juadah yang akhirnya bukan setakat sarapan pagi tetapi balik rumah dah tak perlu masak.

 Kak Yan. First time jumpa tapi begitu mesra.

Menikmati hidangan.

Korang ada? 

 Bertudung merah DrHani juga first time jumpa tapi mcm dah kenal lama. Ramah. Dapat cenderahati masa dia balik kampung kat Medan tu...


FYI. Baju hitam kat atas tu orang Ostolia. Kena panas pagi dua-dua beranak berpeluh macam berjoging keliling tasik.

 Beginilah caranya menikmati makan. Nikmatnya...(sampai terpejam mata anak dok hulur tangan pun buat tak tahu). Dato sampai menjengah kepala nak tengok apa yang dimakan.

Ini isterinya orang Ostolia. Suka macaroon yang colorful tu. Suka tengok dan suka makan.


 Orang kuat yang suaranya juga kuat Kak Azie.

 Budak boring tak ada geng, sudahnya main game kat handphone mama.

 Meriahkan? Anak sapa yang cuba di culik BroFramestone tu...

Kakcik yang tak kecik. Baru nak mula makan bila semua dah start kenyang. Seperti biasa menjadi orang kuat yang tidak kuat suaranya.

 Masih lagi cuba menghabiskan hidangan yang ada.

Boleh ke tak ni? Dah lenguh senyum la... 

Flower of the day. GB

Tuan tanah nak jugak enterprem...


You Might Also Like

18 ulasan:

  1. salam Aina..tak dapat kita berjumpa..balik kampung ada kenduri

    BalasPadam
  2. Seronok, kan? Semoga akan ada lagi pertemuan seterusnya. InsyaAllah.

    BalasPadam
  3. wah.. best nye bersantai ramai2 cm tu kak :)

    BalasPadam
  4. meriahhhh! semalam balik makan bihun goreng yang dari piknik tu, boleh 4 orang makan! punye la banyak! heheh~

    BalasPadam
  5. ahahaha..org Ostolia berpeluh sakan semalam!

    Sorry, semalam tak sempat nak beramah mesra lama lama, kena balik awal utk ke The Curve, wife nak bagi customer cream puff & macaron yg di order.

    BalasPadam
  6. sy xdpt dtgtp akk pos kn kek tu bleh? :-)

    BalasPadam
  7. Kakak tumpang seronok ajelaH Aina.. kalau dekat lama dah kakak terjah sama...

    BalasPadam
  8. seronoknya join macam ni..tumpang tgk gambar je la..hehe.. :)

    hmm..banyak kali dah kan geng2 blogger ni berkumpul...belum ada chance lagi nak join macam ni.. ;)

    BalasPadam
  9. mana gambar sy ???hehe

    sy fasz ..

    BalasPadam
  10. boleh la sy minta resipi muffin tu...sedap !!!

    BalasPadam
  11. salam kak jun..
    wah..ramainye..meriah..bila la cma dpt join gathering mcm ni..
    ^_^

    BalasPadam
  12. Terasa datang ke sini bersama anak la pulak

    Pinjam kejab ek he..23x

    Cuma tiada gambar dari dekat.

    Kot-kot ada anak dara mana yang berkenan ke dengan Bro he..23x

    BalasPadam
  13. seronok jumpa k.aina jugak
    daripada tak kenal, terus jadi kenal kan!
    keep in touch :)

    BalasPadam
  14. hahhaha.. kelass caption2 k june...ahahahahh.. kali ini akak bwk bodigad hero yea? hahahha...

    BalasPadam
  15. Tumpang merasa keseronokan. Begitu meriah nampaknya...

    BalasPadam
  16. wahh seronoknya.... akhirnya dapat menjalinkan silaturrahim sesama kan... best laa

    BalasPadam
  17. kak yan tu mmg friendly sgt kak...
    helpful pulak tu...percutian saya ke Bali dulu byk dia yg uruskan...

    BalasPadam