Sarapan Sihat Hari Jumaat

11:53 PG JunAina 15 Comments



Sarapan sihat pagi ini sandwich telur, bawa bekal ke pejabat sejak berjauhan dengan cinta hati buat sementara waktu. Goreng telur dalam pan tampalkan roti, terbalikkan sekejap angkat potong dua, letak sedikit sos dan mayonis hiaskan dengan daun salad. Cukup untuk alas perut sehingga tengahari.



Jumaat merupakan 'fruit day' di pejabat, syarikat akan menyediakan dua biji buah untuk setiap pekerja dan jenis-jenis buah ini akan ditukar setiap minggu. Buah yang berlainan untuk setiap hari dan hari ini giliran epal hijau dan buah kiwi tetapi saya tak suka epal hijau jadi saya ambik buah kiwi sahaja.



You Might Also Like

15 ulasan:

  1. Bestnya..company bg buah2. Kalau beli, mahal gak kiwi ni.

    BalasPadam
  2. Salam RS,
    Kalau malas masak, makanan terberkhasiat ialah buah kurma ....

    BalasPadam
  3. setiap jumaat saya akan borong buah utk seminggu

    BalasPadam
  4. memang nampak simple sarapan tuh...tp yg pentingnya sehat & menyelerakan..:)

    BalasPadam
  5. nampak roti tu cam sedap akak...balik ni nak buat :)

    BalasPadam
  6. Sedih dengar cerita isteri yg kena tinggal sementara ngan cik abe ni hehe...sedap tu weyh....
    Bagus yer Aina company yg baik hati cenggitu....

    BalasPadam
  7. makanan sihat yang sedap lagi lazat, lebih lebih sebab buah tu free dan sandwich tu buat sendiri... kan kan kan

    BalasPadam
  8. bagusnya la company siap bagi buah..betul2 menjaga staf2 nya..

    BalasPadam
  9. Aku ni risau gak...sbb sarapan telur dgn roti selang sepagi...takpa kut..

    BalasPadam
  10. Perusahaan yang bagus, meberi lanana yang baik untuk karyawannya

    BalasPadam
  11. Bagus la company akak buat fruit day every Friday...nie btl2 jaga kebajikan and kesihatan staff nie..=D

    BalasPadam
  12. Polisi syarikat yg bagus, kak aina. Amek je epal tu bwk balik umah or g restoran tomyam suh depa blend jadi jus. Hihi..

    P/s: mananya blogger hebat, kak. Blog pun updet setahun sekali. Kih3

    BalasPadam
  13. bagusnya company jaga kebajikan pekerja...biar sihat mkn buah2an.

    BalasPadam
  14. wah..sy 2st time tau kompeni yg amalkan benda mcm ni..bagus btl

    BalasPadam