Demob Me?-Jumaat Yang GERAM!

4:23 PTG JunAina 12 Comments

Ketenangan pagi yang penuh keberkatan ini betul-betul tercabar! Apa nak cakap? Menggigil tangan bila seketeri department floor call pepagi buta. Belum sarapan, belum start enjin...dapat berita.

'Junaina could you please to give me your workstation number'
'Sorry Jenny, I couldn't find it but I think it 31. Why?'
'Did you receive any email?'
'About what?'
'You will be move to Sunway Tower on this coming Monday'

HAHHHHH....!!!!
Tak ada angin tak ada ribut! Aku kena balik department floor? Baru dua hari lepas aku balik 12 malam dan minggu lepas request tambah orang, tiba-tiba dunia dah terbalik. 

Memang pagi ni aku mengamuk sakan, tingkat 6 RKT senyap kerana angin aku. Mansour (Lead Engineer) tak berani menegur. En. Yazed (Lead Designer) cepat-cepat call HOD. Aku cari bibik mintak kotak, on the dot aku punggah semua personal item masuk kotak. Dah tak boleh tunggu hari Isnin. Hati dah bengkak! Jiwa dah sakit!

"Mansour!!! Why you demob me from this project without any notice? Just email or come to me & say something! One day I will demob you from Malaysia! Go back to Iran!'

Nukilan Aina:Insyaallah sesuatu yang lebih baik sedang menunggu, beginilah nasib habis madu sepah dibuang. Keluarkan aku dari projek tanpa bagitahu sepatah kata. Inilah yang terbaik dan mungkin Allah sedang merancang yang lebih baik untuk aku.


*Maaf kengkawan semua Aina not in mood, nak buat bw pun dah tak mampu rasanya. Bila mood dah stabil I will come back... 


You Might Also Like

12 ulasan:

  1. psst: saham bank rakyat ni baru buka lagi. dulu2 memang ada tapi bila dah penuh kuota, dia akan tutup. sekarang pun macam tu. sementara masih ada peluang, pegi la beli.. RM500 jer..:)

    BalasPadam
  2. sabar yer kak aina.. Allah Sayang akak tu sebab tu dia Uji akak

    BalasPadam
  3. Assalam Jun Aina..nak cakap apa pun rasanya tak boleh nak bantu aina..
    seperti kata Aina..hanya allah yang tau apa yang terbaik buat aina.

    BalasPadam
  4. kesiannya oada nasib yang menimpa aina..
    kalau sesenang itu mereka lakukan...memang ayu pun boleh naik antu;.;.

    BalasPadam
  5. alahai....tak patutnya buat macam ni..

    sabar lah yer....

    so sekarang ni macam mana..dah ok..?

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    PULUT PANGGANG

    BalasPadam
  6. kancilbiru...nak sangat2 coz dividen bank rakyat meletop2 nanti, ngalahkan asb. besttt...

    BalasPadam
  7. LLG...
    insyaallah segalanya akan kembali seperti biasa.

    BalasPadam
  8. kak erna...
    insyaallah...semoga sesuatu yg lebih baik akan datang. tak kisah di pindahkan kemana2 pun, cuma terkejut lead langsung tak bgtau apa2. kecik hati betul...

    BalasPadam
  9. betul ayu...
    masa dapat tau tu terus aina call HOD minta confirmation! dia pun ckp lembut ja, sejuk sikit hati...aina ok je gi projek mana pun tapi cara dia buat tu macam tak sesuai ja...tak ada adab langsung.

    BalasPadam
  10. sabarlah ni nabilah kalau tak memang dah ada yg kena serang...

    jom2 k.aina pun dah beberapa hari tak jalan2 kat laman kengkawan.

    BalasPadam
  11. betul punya hot ni..yelah dah kita mcm diperlekehkan.....tp sy stuju dgn ayat akhir tu ; mungkin Allah sdg merancang sesuatu yg lbh baik utk kita.Krn Perancangan Dia adalah yang Terbaik..:)

    BalasPadam
  12. azzey...masa kena tu memang aina melompat dengan lebih tinggi tapi setelah difikirkan...be profesional(cewahhhh...). apa pun smeuanya bertambah baik sekarang...

    BalasPadam