Simbah Asid - Berhati-hatilah

10:07 PG JunAina 18 Comments



Masuk pejabat pagi ini rutin biasa sebelum sarapan semak email kat peti masuk, manalah tahu tiba-tiba ada urusan penting. Tebaca satu email yang bunyinya agak menakutkan.

Sent: Monday, April 04, 2011 11:20 AM
Subject:
‘Salam Kenkawan..

Pagi tadi Razak called bagi tau dan suruh ingatkan semua kenkawan
kalu kluar lunch hati2 sebab org yg simbah asid tu dah melarat
ke area sentul dan dang wangi semalam jer kat sentul dah ader 3
kes...dan yg terbaru dia simbah kat istana budaya jln tun razak Dang wangi pun dah ada kes jadi x mustahil kat sini pun dia akan buat dia, mamat nih naik motosikal sorang2 kulit hitam jadi tolong


war2kan pada yg lain target dia memang perempuan.’

Dang Wangi tu kawasan aina bekerja, jangan dibuatnya orang tu buat hal kat sini sudah le. Menakutkan!

Apalah agaknya motif mamat sakit jiwa ini gamaknya. Salah tidak, kenal pun tidak tiba-tiba baling asid kat orang. Masalahnya budak sekolah pun kena masa kat Brickfield dulu tu. Sudah berapa ramai mangsanya tapi dia tak pernah puas. Agaknya dia gembira bila tengok orang yang terkena balingannya tu menggelupur kesakitan, tak pun puas hati dapat cacatkan orang.
Mungkin dia ni ditinggalkan kekasih kot, pasal tulah sakit hati sangat dengan orang perempuan.

Harapan orang ramai agar polis cepat-cepatlah menangkap orang yang menyimbah asid nih. Kalau kes-kes berprofile tinggi dapat diselesaikan cepat apa salahnya beri tumpuan jugak kepada kes ini kerana sudah ramai yg menjadi mangsanya bezanya mangsa-mangsa ini cumalah rakyat biasa/orang kebanyakan yang tiada kepentingan. Kat plastik yang dibaling orang tu tak ada cap jari ke ek? Kalau betul begitu memang dia penjenayah sakit jiwa yang profesional.

Nukilan Aina: Allah lindungilah kami dan keluarga kami serta kawan-kawan kami dari segala kejahatan dan malapetaka. Amin...



You Might Also Like

18 ulasan:

  1. Ya Allah...

    semoga kita dilindungi dari segala kejadian yang tidak diingini. Takut kakcik membacanya... :(

    BalasPadam
  2. jangan jadi macam email konon2 larikan anak tu dulu

    ada je cara orang nak memporakperandakan orang kan?

    tp wajar juga berhati hati.

    BalasPadam
  3. Seram lak amy baru tahu nie kak...

    BalasPadam
  4. kak cik...

    kita masih takut tapi derita orang yang dah kena hanya Allah sahaja yang tahu.

    BalasPadam
  5. sayang ibu...

    kes nie memang terjadi di brickfield dan bangsar. budak2 sekolah tengah tunggu bas kena baling ngan pastik berisi asid. satu lagi cikgu rasanya yg kena juga di bangsar. masuk surat khabar jugak.

    apapun sekiranya peringatan diterima menjurus kepada kebaikan, perlulah kita berhati2...

    BalasPadam
  6. banyak kes dah amy sekitar kl terutama brickfield dan bangsar...

    BalasPadam
  7. tu la..hati2 deh..
    byk org gila tapi fizikal nmpk normal berkeliaran di antara kita..

    BalasPadam
  8. huhu risau jgk ni kalau terserempak apa nk buat eh....sasau ke mamat tu..meghoyan ke pe??...emo plak aku nih..
    okay ..take care everybody.

    BalasPadam
  9. saya pernah buat entri pasal org simbah asid kat area bangsar..skrg dah melarat ke sentul dan dang wangi pulak....agak berbahaya...bila nak ditangkap ni...

    BalasPadam
  10. huhuhu..seram btol...



    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. Salam,

    Isshh... ada pulak penyakit gini. Bahaya betul. Mudah-mudahan dapat ditangkap sikeparat tu.

    BalasPadam
  12. "YaAllah,takutnya...jgn ler berlaku kpd kita,keluarga dan kwn2 kita..tp konfius ni...betul ker..boleh percaya dgn email ni..apa2 pun berhati-hati..?"

    BalasPadam
  13. Ya Allah...menakutkan...

    betul la tu..pihak polis kena cepat2 ambil tindakan..

    hati2 yer kak...


    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY - DILLA ADY

    BalasPadam
  14. salam kak amy datang sini nak baca entri baru tapi akak x update lagi huhu~

    BalasPadam
  15. salam pagi jun,
    kita patut sentiasa berwaspada kerana kita tak tahu siapa mereka di sekeliling kita.

    BalasPadam
  16. assalamualaikum ..

    ipd dang wangi tue dekat je kan..kne buat repot agar polis cepat amek tindakan

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum Jun,

    Dulu kita dengar lembur jer orang simbah cuka getah, kita rasa dah cukup kejam.

    Sekarang tambah kejam orang pulak kena simbah asid.

    Semoga perkara begini dijauhkan Allah dari kita.

    BalasPadam
  18. shahrom...ada kes boleh le repot tak de kes cam ner pulak:)

    BalasPadam