Merempit Sendirian

11:33 PG JunAina 33 Comments

Jumaat datang lagi. Alhamdulillah bila buka mata kita masih bernyawa. Kesihatan pun baik. Harapan untuk melunaskan setiap impian masih ada.

Hari ini Pak Tuan sibuk! Bercuti tetapi sibuk!

Hari ini isteri Pak Tuan terpaksa merempit sendirian pergi kerja. Bila dah lama tak merempit terasa lenguh-lenguh belakang. Nak sampai ke opis dalam jalan jem terasa lamanya.

Aduahi bila le nak boleh tukar motor. Beli yang best sikit coz KRISS BIRU ini dan semput-semput. Kalau tukar mesti tukar yang betul-betul best, kena upgrade lesen ke B FULL pulak le.

Order yang ni sebijik ok tak? Berdesup dari Kajang ke Jalan Tun Razak!

Sekejap lagi dah nak balik. Hari Jumaat merupakan hari kerja yang paling pendek. Bekerja separuh hari. Merempit di panas terik pulak hari ini.

Esok ada majlis menanti. Baju baru halfway siap. Tukang jahit demam pulak semalam. Kasut terpaksa beli baru coz tiada koleksi HIGH HILL lagi dah kat lemari takkan nak pakai kasut leper ngan GOWN hahahaa... (itupun beli yang paling murah dan paling simple). Tudung dah ada cuma nak balik bega-bega apa yang patut. Beg kena keluarkan dari kotak pusaka, lap-lap debunya. Makeup semua dah complete cuma harap bila dah di make over tak jadi muka hantu!

Huh!!! Hujung minggu yang pasti sibuk. Sibuk kerana Pak Tuan akan mengadakan majlis menerima menantu minggu hadapan. Sibuk menguruskan 1000 GOODIES bag. Sibuk menguruskan keluarga Pak Tuan yang akan datang dari Perak. Harap semuanya berjalan dengan lancar.Walaupun aku hanya SEMUT KECIL!

You Might Also Like

33 ulasan:

  1. mesti bestkan WuMing...vrommmm...vrommmm...skali buka helmet bertudung! gempakkk...

    BalasPadam
  2. Walaupun kecil, gigitan semut tetap menyakitkan. :)

    BalasPadam
  3. perghhh...respek la akak...
    Yun reti bwk motor dekat2 umah jek..
    Nak masuk kL jgn harap la..gigilll :P

    BalasPadam
  4. wahh, saya tak pandai motor lagii.. segan nak bawa ke bandar yang sesak.. kang tersinggul keta orang.. naya.. aha

    BalasPadam
  5. Jun Aina..tak berani acik nak merempit guna moto tu..orang muda boleh la kot ..

    BalasPadam
  6. weekend yang sibuk nampaknya jun..
    harap semua berjalan lancar..

    BalasPadam
  7. hee...upgrade je..senang sikit nak pakai motor cc besar...hee~

    BalasPadam
  8. Abang Syed nak terima menantu ker?

    BalasPadam
  9. semoga kenduri besar itu akan berjalan dengan lancar seperti mana dirancangkan.

    tahniah kepada pak tuan !

    BalasPadam
  10. Tu baru best... WuMing pun malu kalau tengok..

    Sebab WuMing pakai kap cai saja..

    Tak mampu lagi..

    Hu..hu..hu..

    BalasPadam
  11. pakai rxz laaaa... sedap,, huhu

    jom kita solat?
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

    BalasPadam
  12. betul tu..sekali sekala je..kalu kena saman pun sekali je kn heheheh

    BalasPadam
  13. hehehee...kak cik kalau dah mula menggigit susah le pulak...heheee...

    BalasPadam
  14. Qhaifa-Nur...Insyaallah. Selalu doa yang terbaik setiap kali keluar dari rumah tp pernah juga accident. alhamdulillah sekali je walaupun dihantar kehospital dalam keadaan pengsan tetapi tak ada luka2 teruk...

    BalasPadam
  15. cik jabu...lagi gempak lagi best!

    BalasPadam
  16. Yun...kalau dah terdesak memang semua boleh buat. tak lalu kak aina nak bawak kereta gi kerja. pagi & petang jalan tun razak tu memang boleh membuatkan darah kak aina naikkkk...

    BalasPadam
  17. ema..kul 5 orang dah boleh balik, kak aina tunggu lagi sejam kul 6!

    BalasPadam
  18. cikgu...bawak motor ni kena hati2 lebih coz kita terdedah kepada risiko yg besar. bak kata pepatah seperti timun dan durian di golek luka menggolek luka...kita langgar pun kita teruk kita melanggar pun kita teruk...

    BalasPadam
  19. LLG...memang padat. badan pun dah naik lemau!

    BalasPadam
  20. acik erna...dari muda2 dah biasa bawak moto, dalam usia sekarang pun dah terbiasa jadi alah bisa tegal biasa...

    BalasPadam
  21. kak pah...insyaallah, semoga akan berjalan seperti yg di aturkan.

    BalasPadam
  22. Ezad...
    menagis hubby kalau kak aina pakai motor besar tapi kalau dapat best jugakkan?

    BalasPadam
  23. Kak azie...
    nampak gayanya macam tulah. dia dapat menantu kita pulak yang tak tidur malam!

    BalasPadam
  24. niena...jom le merempit ngan kak aina...

    BalasPadam
  25. tuan haji...
    alhamdulillah bertambah ahli keluarga pak tuan tahun ini dan tahun depan insyaallah kalau ada rezeki bertambah pulak cucunya.

    kenduri tu tak le besar sangat cumanya badan pak tuan saja semakin membesar!

    BalasPadam
  26. WuMing...aina sekarang pun pakai kapcai aka KRISS buruk jer. Masih berangan nak pakai motor besar. kalau ada rezeki lebih apa salahnya.

    BalasPadam