Masih Rezeki

9:18 PG JunAina 8 Comments

Kajang Utama sunyi dari hiruk pikuk kesibukan kenderaan.
Jalan raya agak lenggang berbanding biasa, merempit dengan jayanya.
Pejabat bagai dilanggar garuda yang beraya bercuti yang tak beraya pun tumpang cuti.
Mood hari ini berbunga-bunga, esok mak ceq nak mai bermakna anak pompuan ceq tu pun balik sini...yehaaaa...
Miss her so much.

Pagi tadi lepas bersiap nak mai kerja capai kunci.
Aikkk...kunci motor tadak.
Gerak abang yang tioq dengan aman almaklulah cuti sekolah. Tepuk-tepuk poket tak dak.
Dia last guna motor pi pasar malam.
Bangkit cari keliling rumah. Tak dak
Garu-garu kepala. Mak dah nak jadi jingga.
Sambil-sambil tu mak ampai baju.

Tergerak jugak kat hati.
Tah-tah budak ni tinggai kat motor. Tah-tah motor aku dah selamat untuk dirayakan esok!
Jengah ke bawah. Mata rabun tahap gaban. Tak nampak.
Kebetulan adik keluar dari rumah minta dia tengokkan.
'Tu kunci motor dok kat kunci seat'.
Huh! Cairlah taik telinga budak tu kena bebel pepagi hari.

Rezeki masih ada.
Alhamdulillah. Telah tertulis motor buruk yang banyak berjasa itu masih milikku.
Kalau dak mau haru biru nak pi kerja sehari dua ni.

Esok budak ni balik.

You Might Also Like

8 ulasan:

  1. alhamdulillah..nasib baik ada lagi..mmg da tertulis..motor tu rezeki akak..hehehe..

    BalasPadam
  2. Hakmilik yang diberkati tu. :)

    BalasPadam
  3. Baru nak balik anak dara Aina ye. Seronok bila semua dah kumpul. Makan pun berselera sebab banyak pinggan dan mangkuk kena guna.

    BalasPadam
  4. meriah umah kalo anak² blik kan..hehee salam kenal jugak buat akk sy follow akak juga :)

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum Aina..

    Hahaha.. Seb baek mat rempit, mat pit Dan segala mat tu tak nampak.. Kalau x selamat.. Betul tu Aina.. Itu yang di namakan rezki.. Alhamdulillah..

    Bonda Dan puteri nak datang.. Pasti gumbira.. :)

    BalasPadam
  6. Alaaa Aina.. bab cuai muai ni kan. bukan takat bebudak, mak pak budak pun sama.. kengkadang geram gak.. tapi tak pe asal semuanya ok dah tu..

    BalasPadam
  7. Salam, Awat hiruk pikuk pepagi ni.. orang lain beraya dia pun sibuk nak beraya ke.. happy la anak nak mai peluk2 cium2..

    Ha, baik2 naik moto tu na.. sat gi orang pi ziarah raya, hang duk kt umah .. mc.. ha ha

    BalasPadam
  8. kalau sudah ditakdirkan tidak hilang, dia takkan hilang .. tapi berhati2 itu wajib juga.

    BalasPadam