Lawak Petrol Pam

9:17 PG JunAina 19 Comments


Pagi ni merempit sendirian membelah angin pagi yang sejuk sambil tu menjeling-jeling meter minyak, dah merah pulak dan buat keputusan singgah di Shell sebelum tol Sungai Besi. Jarang pun singgah kat sini coz kebiasaannya Pak Tuan akan ambil minyak kat Petronas Teknologi Park, di sebabkan malas nak jalan pegi bayar kat kaunter singgah le kat situ.

Pekerja berasal dari Bangladesh melayan dan Aina namakan dia sebagai Bangla kat sini. Berikut perbualan kita orang (ishkkk...macam soalan SPM la pulak...hahahaa...)

Bangla: Brapa (dengan telor Bangladeshnya.)
Aina angkat tangan tunjukkan tiga jari, dia nampak macam blur cepat-cepat Aina cakap tiga (hari ini last kerja untuk minggu ini minyak tak leh masuk banyak coz kat rumah banyak penyangak kadang-kadang curi minyak jugak, almaklumlah duduk rumah bertingkat-tingkat moto kena le tinggal kat bawah.)

Bayar duit dan pusing angkat pam.

Bangla: Boleh masauk sendri ka?

Aina: Boleh. (Sambil anguk.)

Bangla: U Melayu ka? (Hah! Apa rupa aku ni nampak macam Bangla ke? Pepagi bikin hangin.
Bukannya Aina pakai helmet full face pun, agaknya dia ingat Aina ni Indonesia kot)

Aina: Melayu (sambil senyum-senyum paksa).

Bangla : Mana kerja?

Aina: KL (sambil tu dok pam minyak).
Bangla: Selalu sini ka?

Aina: Jarang-jarang (layan nak tak nak je).

Bangla: U dah kawen ka?

Aina: Dah!!!!! (Hahahaa...ada hati nak try-try...kalau bulum kawen pun ceq tak mau la, baik cari orang Melayu jugak.)

Adoyaiii!!! Mau berayaq mata gelak sorang-sorang sambil bawak motor. 

Nukilan Aina: Bukan ingin memandang rendah, jauh sekali ingin menghina tetapi kalau dapat minta dijauhkan berkahwin dengan bangsa asing. Banyak yang kita lihat yang kita dengar yang kita baca masalah-masalah yang timbul di pengakhirannya. (Ada anak bawak lari balik negara dia mana nak cari...waaa...)

You Might Also Like

19 ulasan:

  1. nasib baik pekerja bangla... kalau pekerja matsaleh mau aina ngaku bujang...hahahaha
    jgn mare...

    BalasPadam
  2. mula2 baca serius jer. dah nak akhir tuh memang tak secara tak sengaja, tersengih sorang2

    BalasPadam
  3. heheh mmg lawak pagi..saba je ai...
    p/s : salam perkenalan ye aina...:)

    BalasPadam
  4. amy sokong sangat , kalau boleh di elak2kan lagi berkahwin dengan bangsa asing..

    BalasPadam
  5. Saya pun x pnh isi myk kete sendiri. ada skali je isi sendiri...hu3

    p/s; HB for u

    BalasPadam
  6. hehehehe...berbudi bahasa gak bangla tu... :)

    tp betul la...buruk baik..elok laki Malaysia...macam2 kan dah jadi..nk2 kes anak hilang tu...sedih.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    HAIWAN WARNA PELIK

    BalasPadam
  7. kena ngorat dengan bangla.. kekekekekekeke. kita pun still lg di kacau muda mudi.. aduhai. still nampak mcm anak dara kot. wakakakakakakaka

    BalasPadam
  8. aina,

    mesti aina nampak comel harini... jadi bangla tu nak mencuba nasib.

    * ada juga kes curi minyak ya?

    BalasPadam
  9. Apa kalau belum kawin awak mahu kawin sama saya ek? Aina kenapa tak tanya dia camtu? Hahaha.... gelak besar kakak Aina.

    BalasPadam
  10. haha..
    ada hati nak ngorat ek..
    adehh..owh..ada tag utk kak aina tau..terjah blog eh!!..

    BalasPadam
  11. gatal eh bangla ni..pantang dilayan..ishhhh

    BalasPadam
  12. MLD...hahahaa...tak mau2 takut, mat saleh tu indah khabar dari rupa. mai kereja negara kita xsyen padahai dok tempat depa kelulusan ala2 SPM ja...

    ko dik setakat sengih ok lagi jgn dok gelak sorang2 takut nanti org sekeliling herannn...

    Dda Ly...memang besabau kalau tak dah kena sembo. boleh lak dia buat muka toyaaa...

    BalasPadam
  13. betul tu Amy kalau dapat elaklah tapi kalau dah jodoh apa boleh buat...

    k.aina sendiri bawak sendiri isi kalau pak tuan bawak sendiri mau ingat k.aina buat dekkk..hahahaa...

    nabilah berbudi bahasa ada makna tuu...

    BalasPadam
  14. LLS...bukan still nampak muda tapi bak kata orang perelih, buta perut tuh...hahahaa...

    BalasPadam
  15. kak normah...apa comelnya lak pakai baju sejuk gebus besarnya, pakai helmet gedabak tak aayu langsung, nak ambik kesempatanlah tu.

    k.zakie...lain kali dia tanya lagi aina tanya dia cam tu...

    nurkas dia je ada hati k.aina lebih berhati-hati...tak mau...tak mau...

    MDT...janga di layan bangla-bangla nih kalau dilayan mau jadi banyak sgt kita dok dengar ada wanita melayu ikut bangla ni...

    BalasPadam
  16. JunAina..betul tu..jangan cari susah kan..jangan dilayan..

    BalasPadam
  17. bangla pun hensem pa.. hehehe..

    BalasPadam
  18. yanie pernah kena ngorat dengan bangla...dia tanya anak dah berapa?

    hhahaha hadoiiyai....

    (^^,)✿

    BalasPadam
  19. mimi...hensem ala2 pelakon hindustan...hahahaaa...

    ala yanie dia nak joi minyak ja tu...buat2 tanya la anak berapa?

    BalasPadam