Blog Walking During Office Hours

8:41 PG JunAina 21 Comments

Tajuk gayat. Speaking London tengok isi boleh pulak Bahasa Melayu jek.
Itu sahaja pun yang pandai tulis-tulis dalam English.

Semenjak-dua menjak asyik rajin BW ni unik blog dah naik 50-70 sehari.
Best..bukak Nuffnag senyum-senyum (senyum tengok unik tu je tapi tak ada jugak di baginya BE...hehehee...)

Bila pulak dok BW ni. Haaaaa...
Sekarang my bos kecik ada 3 assistant termasuk Jun so beban kat bahu ni dah berkurang dulu sensorang.
Distribute pi tang lain dah. Kerja pun boleh main-main sikit.
Buli my junior pulak le...


Kasi besar-besar sikit gambar senang nak tengok. Dua monitor (tamak), satu monitor letak urusan kerja dan satu lagi on office email (selalu kena on coz all input from management, other department and boss just by email). Bekerjalah dengan tekunnya. FYI walkkway dari belakang kita orang facing tingkap tapi belakang Jun ada satu lagi workstation jadi dia yang duduk tepi highway.

Bila boring buat kerja, stress tak boleh nak fikir nak selesai masalah kerja Jun klik-klik blog list on kat 2nd monitor (monitor ini menyenget sikit dalam 30 degree supaya orang sebelah yang kaki sibuk tu tak nampak.) Klik-klik sampai habis blog list. Kemudia klik-klik pulak blog yang di follow. Bila bos lalu cepat-cepat klik email kat bawah dan automatik show email je kat 2nd monitor. My bos kecik tu dah faham sangat. Mengupdate blog le tu...hahahaaa... Kekadang cover-cover gaks respect ma...

Lagi suka blog walking kat opis, berdesub je bila buka. Sekali buka 10 blog pun tak heran (bongkaknya bercakap) almaklumlah server roomnya hampir sama dengan keluasan rumah sendiri (server room tu luas ke rumah Jun yang kecik entahlah...ekekeee...)

You Might Also Like

21 ulasan:

  1. Happy kalau macam ini kan Jun. Kerja pun beres, hobby pun terlaksana...

    BalasPadam
  2. Sy ni klu kat umah, tak terBW. Selalu curi ms je kat opis.

    =D

    BalasPadam
  3. yang penting asal kerja hakiki tidak tertangguh kan?

    BalasPadam
  4. saya pun suka BW masa ofis hour..bukan tak buat keje tau!! keje tetap keje, tapi kalau BW kat umah mmg tak de maknanya lah, memanjang tak sempat...huhu...

    BalasPadam
  5. saya pun ada dua monitor. senang nak buat keje dan main2. hahaha!

    BalasPadam
  6. salam..

    kalau tenet lg lg laju BW, x mcm sy, guna BB semput lappy.haha

    BalasPadam
  7. me pun kkdg sempat gak berBW kat opis...
    suka sbb kelajuannya...
    compare dari kat rumah....
    kalo kat rumah, hareeemmmm nak dpt dok lelama dpn pc :)

    BalasPadam
  8. uwaahh..heaven ada 2 skrin... kami ni jenuh tab kat bawahh..hehe..

    kalau nak dapat BE cuba pura pura tanya kat nuffnang..macam mana nak dapat BE..trick ni selalunya menjadi..

    BalasPadam
  9. hehehe
    jangan sampai kantoi dgn bos besar tau
    kang abes di blocknye, takleh bukak blog langsung

    BalasPadam
  10. wah dasayat akak buat keje..skali 2 pc dh..ehehe

    BalasPadam
  11. wahh cik kak.. smbil menyelam, tgkap ikan la yea.. hihihi..

    salam kenal yea.. dah follow akak cni..(^_^)

    BalasPadam
  12. BW dekat office terutama tengah stress keje .

    BalasPadam
  13. hati hati, jgn ter BW ke blog big boss! ekekeke

    BalasPadam
  14. assalam jun..kalau acik pulak.diopis yang lembab..kalau nak buat apa pun dirumah lagi berdesup..he he

    BalasPadam
  15. hehehe..bestnya dia sia dua monitor tu..hehe..

    salam kenal :)

    BalasPadam
  16. hahaha, sempat lagi menyelit nak BW dlam opis ya.. ehehehe... lagipun line kat opis memang laju giler kan.. senang hati je nak BW semua list kwn2..

    BalasPadam
  17. seronok gak baca kisah2 yang ditulis oleh blogger

    BalasPadam
  18. amboiiiiiiiiiiiiiii pc tu,kemaiiinnnn,hihi...terima kasih akak sebab sudi tinggal komen diblog,hihi.....


    onie dulu bw kat opis sekali kantoi dengan bos,haha ...


    p/s: jom shopping,akak belanja,kbai :P

    BalasPadam
  19. Bagi ckLah no telefon bos....
    Nak report.
    Hehehe...

    BalasPadam