Luncheon at Manhattan Fish Market.

10:53 PG JunAina 15 Comments

Life's like a sea of fish. You'll never know what you're gonna catch.

Sambungan cerita makan-makan di Manhattan Fisah Market kat sini dulu. Teman yang diraikan telah selamat melangkah ke tempat kerja baru. Menggalas tanggungjawab baru dalam suasana yang baru. Apapun doa yang terbaik buat beliau. Insyaallah ada rezeki bila dah malas nak kerja kat sini kita jumpa di sana okeh.


 Gegirl of the day. Siti Ummi, Ann & Me. Bunga-bunga di antara kumbang yang ada tetapi hanya seorang yang still single and available.

 Menelek menu yang ada walaupun sebenarnya dah booking dan oder makanan sehari sebelum. Baju hitam tu my bos kecik.

 Tetap nak interframe kat situ gak. Me and Zubair insan yang diraikan. Tumpang gembira dengan rezeki rakan-rakan. Hanya setahun bekerja bersama tetapi kami semua sangat akrab. Kebetulan kami satu team.

 Hah! Ambik ko Cik Jah. Tanya sangat kesahihan halalnya restoran walapun kat pintu dah tampal tanda halal. Di keluarkannya sijil halal yang tergantung kat dalam frame tu. Siap keluar model lagi tu. Hahahaaa...

 Antara yang kita orang oder. Jangan tanya apa nama menunya. Kalau nak oder tengok sahaja gambar dan tunjuk-tunjuk. Ikan yang menjadi korban kami.

One more platers yang kami oder. Ada nasi, ayam bakar, sotong goreng celup tepung, fillet ikan, kentang goreng dan sayur. Tak ketinggalan sosnya yang mabeles.

 Opocot....! Terkejut ko. Kelas ko nyah boleh pulak main sembur-sembur api kat makanan tu. Nasib baik tak terbako dengan kita orang sekali.

 Platers yang ketiga rasanya yang satu lagi ini ada udang. Tak tercapai dek tangan coz jauh sangat. Nanti dok hulur-hulur tangan kata tamak pulak. Fuzi yang dah start mengangkat sudu, tak sabar tengok udang gamaknya.

 Ambik ko...tinggal tulang je. Nasib baik kepala tu tak di ngap sekali tapi kalau kat rumah mau Jun dah tanggalkan satu-satu kepala tu. Gigit-gigit kepala ikan tu.

Bapak-bapak orang yang gila gajet. Pening nak melayan sambil makan boleh lagi dok keluar dan layan hp. Entah apa le yang menggelikan hati dia orang sangat.

Ada soup of the day. Mesti cuba dalamnya ada seafood tapi namanya lupa sudah. Air semua sama je Ice Lemon Tea, almaklumlah dah makan lemak-lemak bagai kita seimbangkan dengan rasa limau pulak. Memang bestlah dapat berkumpul ramai-ramai macam tu. Bila dah reramai macam-macam cerita sampai lenguh pipi dok gelak-gelak sahaja.

Total bil Rm285.60! Mahal tapi berbaloi (bukan selalu pun agaknya setahun sekali pun idak!) 


You Might Also Like

15 ulasan:

  1. sedap ye june..
    saya ni jenis tak pandai sangat makan ikan..tapi anak2 dng asben mmg suka gi tpt nii..sedap katanya..

    BalasPadam
  2. saya suka 'life's like a box of chocolates'. eheheh.

    ok, yg sebenarnya saya tak penah try lagi makan kat situ... :D

    BalasPadam
  3. banyak jugak kan makanannya dengan harga macam tu..rasanya ok lah.. takkan makan tempat mahal nak dapat harga standard warung kan.. hehehe..

    BalasPadam
  4. ahahaha..yg paling lawak gambar model usung sijil Halal tu!

    BalasPadam
  5. biarpun mahal tapi puas hati kira okey sangat kan kak..lagipun bukannny sellau nak makan besar ni

    BalasPadam
  6. salam akak...

    wow bestnye...xpe kak..walopon mahal tp sedap xpe kan..berbaloi2..heheh

    BalasPadam
  7. memang sedap makan disini
    nak2 makan ngan kawan2 kan
    semoga teman tuu berjaya selamanya .. ;)

    BalasPadam
  8. Best kalau dapat makan ramai2 camni kan...mesti ade selera punyalah..kalau mkn sorg2..tak terakan jadinya..

    BalasPadam
  9. sesekali bayar mahal sikit tak kisah kan...

    BalasPadam
  10. Sini kalo mkn seafood mmg sedap tp reganyer lebey ler siket

    BalasPadam
  11. waduhhhh terus lapar nengok gambor2 tu hehe

    BalasPadam
  12. haha.. tiada keraguan lagi.. halalan toyiban.. :)

    BalasPadam
  13. tak penah lagi makan kat sini, mahal tapi portion dia banyak. berbaloi2...hihii

    BalasPadam