Hati Tak Keruan

2:27 PTG JunAina 27 Comments


Isnin. Monday Blues? Tak kot.
Tapi hati jadi tak keruan, makan tak kenyang minum tak terasa, tekan keyboard serba tak kena.


'June please pdf this dot dot dot drawing sheet 14 and this dot dot dot drawing sheet 19 and email to me' arahan my lead.
'Yes sir' dan berdesup cari drawing pdf dan email.


'Akak mc salah attach. Medical cert 13 August tapi application on GBS yang akak attach 25-29'
'Tapi akak bagi dua-dua print out sekali, mungkin salah stapler kot'
'Tak adalah kak'
'Boleh akak email pdf copy tak?'
Dan-dan tu buka folder copy dan email ke Yana HR Dept (bahana selama ini hanya hantar MC guna GBS ataupun on line pas tu tak hantar hard copy).


Lepas makan tengahari dapat email.
'Akak salah attach ni'
Buka email rupanya yang di beri pada Yana adalah drawing.
Klik sent item tepuk dahi!
Medical cert sudah hantar ke Anand iaitu Lead Project.
Nasib baik dia tak buka lagi email dan cepat-cepat recall.
Hantar yang baru. Lega.



'Print apa tu?'
'Projek Bumi' dengan yakinnya menjawab.
'Bumi tu kapal ni aku tengok pelantar ja'
Renung drawing huwaaaaaaa...boleh salah buka projek folder.
Nasib baik di tegur, kalau tak semua Bumi, Bulan, Bintang dan Suria saya print!



UPSR bermula esok. Mungkin saya stress anak nak exam kot...hahhaaaa...
Masih ada cerita raya yang berbaki. Balik dari cuti seminggu nanti saya kongsi eh, saya bercuti tanpa bayaran untuk support dak perempuan tu ambik periksa. Hari ini mood ke laut. Ini pun dah petang baru nak update entri baru.


Doakan dak perempuan tu dapat jawab soalah dengan baik ye.



You Might Also Like

27 ulasan:

  1. rasanya...sesekali kita pasti terkena virus kelam kabut kan....

    BalasPadam
  2. relax jun..hee..
    si abdul kak pun 2x5..
    kalau ada masa, bacalah entry kak ni
    http://bicaraneem.blogspot.com/2012/09/upsrtazkirah-buat-mak-ayah.html

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,
    serba tak kena jadinya!

    BalasPadam
  4. hehehe jangan stress2... senyum.. relax :)

    BalasPadam
  5. alahai kak..jgnlah stress..nti anak akak lagi stress..huhu..insyaallah semoga dipermudahkan segalanya..

    BalasPadam
  6. anak yg nak exam..ibu yang tak menentu...moga anak akak dpt menjawab UPSR dengan baik

    BalasPadam
  7. adoyaiiii sungguh2 caca-merba ni he3

    BalasPadam
  8. alahai...comel akak...lieya plak terharu....demi anak kan kak...mak yg tak keruan...anak nak peksa kite yg tak sedap hati....in sha Allah kak, anak akak bijak2...sure mereka boleh buat dgn cemerlang...lagi2 dgn iringan doa dan harapan dari akak..doa ibukan mustajab....in sha Allah...

    akak jaga diri jugak tau, kang akak sakit plak dok risau2 pikir ....

    BalasPadam
  9. SALAM.
    MOGA SEGALANYA SUDAH TERURUS!Moga adik berjaya dalam UPSR.

    BalasPadam
  10. InsyaAllah..
    moga nanti dia dapat menjawab dengan tenang..

    BalasPadam
  11. Aduh akak.. mak stress lebih ker ni?? heheh.. harap anak pun taw mak dia stress.. so dia akan buat yg terbaik :)

    BalasPadam
  12. klu terasa kelam kabut sangat ..
    kena relax sket .. baru terasa tenang sket ...
    semoga anak cemerlang dalam UPSR ..
    hari tu tk sempat nak buat reply psl motor Benelli tu ..
    N3 yg bagus juga tu .

    BalasPadam
  13. akak...jangan stress2 tau...mudah-mudahah anak akak dapat buat yang terbaik...doa ibu doa paling mmustajab

    BalasPadam
  14. mudah2an anak Aina boleh jawab semua soalan dgn baik. and hopefully dapat straight A s.

    BalasPadam
  15. Anak relax jer...mak sampai tak keruan dibuatnya, relaks...
    Ini baru UPSR, kalau SPM ntah la...hehe

    BalasPadam
  16. oh mak pulak yang lebih stress..bawak bertenang ya. mudah2an dapat menjawab dengan baik..in shaa allah..good luck untuk anak terchenta.. :-)

    BalasPadam
  17. JunAina..kadang2 kalau stress memang mudah kita buat silap kan.

    Goodluck to anak Jun, moga Allah permudahkan.

    BalasPadam
  18. Assalam Jun... moga anak Jun lulus dengan cemerlangnya nanti, insha Allah

    BalasPadam
  19. Biasa la tue..farah pn pernah jadi situasi sis..lain yg bos mtk lain yg kasik.. hehehe.
    Semoga anak sis dpt menjawab exam dgn b

    BalasPadam
  20. Good Luck untuk adik2 UPSR... hehehe, maknya yang risau lebih

    BalasPadam
  21. antie doakan....
    yang terbaik...

    BalasPadam
  22. Aduhai lah anak.. begitu stress ibu memikirkanmu.. ^_^

    Takpe kak sabar ye, Semoga anak akak berjaya..

    Moga Allah permudahkan urusan akak dan anak akak..aamiin..

    BalasPadam
  23. Yang sadis tu bila salah htrkan JA... mmg serem! Hehe...
    Nasib kat leader je kalau hantar pada client...naya jugak tu!
    Gud luck utk anak awk JA...

    BalasPadam
  24. kena pergi makan angin nie....hilangkam stress

    BalasPadam
  25. hahaahah tk tentu arah kak jun yerk....

    BalasPadam