CPUV Bila Dah Dapat Melekat-Lekat

12:00 PTG JunAina 29 Comments


Lama tungggu untuk dapat CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns dari Nuffnang tapi bila dah dapat tak putus-putus pulak dan ini adalah CPUV yang ke-7 buat blog Rider Sejati yang mula mendapat iklan CPUV yang pertama pada 17 Julai 2013. Walaupun earning tak banyak tapi bila tengok angka-angka tu berubah setiap hari rasa best jugak berblog dan beriklan dengan Nuffnang.


Duit tu nak simpan sampai tahun depan, raya boleh cash-out boleh bagi duit raya lebih sikit (verangan sampai ke bintang!). Kalau banyak boleh keluarkan belum sampai masanya, si kecik tu asyik dok menyebut PSP sahaja. Kesian pulak mak.




Satu credited diganti dengan yang baru pula, terima kasih Nuffnang team. Saya senyum-senyum walaupun iklan tu sekejap sangat menari-nari dalam blog. Lain-lain tu menarilah lama-lama sikit ya. Saya kagum dengan blog Mrs. Secretary satu iklan dia menari-nari sejak bulan May. Perghhh...lama tuuuu... Tengah running pulak ada 5 iklannya.


Lain orang lain pendapatnya tetapi saya rasa sebagai permulaan eloklah saya beriklan dengan Nuffnang sahaja. Kalau nak buat advertorial dari syarikat-syarikat lain rasa macam blog 'Rider Sejati' kecik sangat berbanding blogger tersohor dan telah ternama lain belum tentu kita dipandang.


Hari ini saya berada di kampung. Kakak Hayani akan menduduki peperiksaan UPSR 2013. Sebagai ibu hanya doa yang mampu di titipkan agar kejayaan sentiasa bersamanya. Sebagai tanda kasih buat anak tersayang mama korbankan RM yang akan dipotong pada Disember 2013 kerana ini adalah cuti tidak berbayar sebab cuti mama sudah habis untuk tahun ini.



You Might Also Like

29 ulasan:

  1. Assalamualaikum Aina

    moga terus berjaya

    BalasPadam
  2. Untunglah rezki bertambah dgn berblog sambilan kan..
    good luck utk kakak hayati

    BalasPadam
  3. tahniah!
    gud luck tuk Hayani. moga dpt buat yg terbaik...!

    BalasPadam
  4. Alhamdullillah rezeki tuh Aina

    BalasPadam
  5. A ah..sy pun ada satu iklan running dr bulan 5. hihi... tp amaun tak la byk nau.. :D

    BalasPadam
  6. tahniah kak.. alhmdulillah.. rezeki.. :)

    BalasPadam
  7. Baca entry akak ni, baru saya teringat dah lama tak check akaun Nuffnang saya...hahahaha...kot ada CPUV pun, mesti seciput aja

    BalasPadam
  8. semoga hayani dapat menjawab semua soalan dengan tenang..

    biar sikit sikit kak tapi kerap..saya pun jeles tgk nuffnang orang lain..huhu..

    BalasPadam
  9. alhamdulillah rezeki tuu...

    kakak ambik upsr yee..semoga berjaya dan dpt menjawab dengan tenang...

    BalasPadam
  10. Wah... bestnyer kak.. Banyak ads menari... hehehe.. Tak per, tiap rezeki tu Allah tak tentukan.. Gaji kene potong, dia bagi income dr sumber lain plak ;)

    BalasPadam
  11. fuhhh byk tu kak...untung akak...kene rajin naikkan trafic jek laaaa...

    ape pun tahniah kak yeak...

    BalasPadam
  12. Kakak sebenarnya sebab tak arif semua tu yg iklan-iklan memang tak ada di blog kakak Aina. Kalau rajin satu hari nanti tak tahulah pulak..

    Seronok tengok teman-teman dapat rezeki mudah dari nuffnang ni..

    BalasPadam
  13. Tahniah....sampai 4 on going, tapi satu pun saya tak nampak muncul...klik yg mana ade aje la ye..

    BalasPadam
  14. sikit-sikit.. lama2 membukitler tu.. ;)

    BalasPadam
  15. truskan menulis Aina...saya sokong

    BalasPadam
  16. tahniah akak...rezeki....utk anak akak...semoga dapat buat yang terbaik ye

    BalasPadam
  17. kak jun..
    serius yan tak tau pun pasai cpuv ni hahh..
    iklan kat blog tu pun letak dr mula2 dulu jek laa...kikiki...akaun ade berapa pun tak tgok...ntah2 rm5 pun takdekkk...kikikik

    BalasPadam
  18. Alhamdulillah...masyukkk tu kak..


    all the best buat kakak Hayani..

    BalasPadam
  19. rajin2 lah blogging ye.. hari2 saya dtg singgah + kasi derma kat tabung rider hehe

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah kak..rezeki tu...

    link terbaru : http://emarieys.com

    BalasPadam
  21. alhamdulillah
    tahniah..rezeki cpuv

    BalasPadam
  22. waaa dah lama dah tak dapat..... moga terus murah rezeki k.
    **sorry lama sangat tak BW sini...
    :-)

    BalasPadam
  23. bukan setakat berkorban tenaga dan duit saja, mama Hanani ni...

    kasih ibu membawa ke syurga..:-))

    BalasPadam
  24. Support anak yeh JA...moga bertambah semangat buat adik Hayani bila mama ada di sisi

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum,
    Waaaaaaaa kemain lagi menari2 tang ni ya....
    Daku pun dah pasang balik iklan kat blog. Mana tau leh buat terbang pi round donia hu hu huhuhuhu

    BalasPadam
  26. Alhamdulillah..dapat BE. ROs tak dapat pun lagi.. hihi.. rezeki kan.

    moga dipermudahkan menjawab soalan UPSR untuk kakak Hayani :)

    BalasPadam
  27. seronok tgk CPUV org lain, meriah jer.zura punye sendu.. huwaaaaaaaaaa

    BalasPadam