Musim Luruh

11:05 PG JunAina 28 Comments


Mama musim hujan bosan tak boleh nak main kat luar.

Bila musim luruh pula panas sangat, letih pula main kat luar.

Bila pulak le rumah mak tok dapat musim luruh dik oiii...

Mentang-mentang lah semua daun kuning berguguran ko bantai terus musim luruh ye dik...ishhkkk...





You Might Also Like

28 ulasan:

  1. untung la... tinggal d negara 2 musim : luruh & hujan he3

    BalasPadam
  2. Sekarang musim kering, KL dah tak hujan selama 2 minggu, panas berdenting, pokok2 bunga, daun2 dah mula menguning w/pun auntie siram 2 kali sehari...huhuhu

    BalasPadam
  3. blah utara ni bukan musim luruh dah... musim panaihhh . Panaih berdenting2..........

    BalasPadam
  4. Hahaha... pjg betul akal... :)

    BalasPadam
  5. Tadi pun on the way kat trafik light nampak daun gugur. Wah musim fall ke laa ni? Hahaha.

    BalasPadam
  6. Skrg nie mmg cuaca panas sangat..laa.. terik panasnya..

    BalasPadam
  7. hahahaha musim luruh pon boleehhhh~ hehehe

    BalasPadam
  8. hahahaha..tunggu musim salju la best...

    BalasPadam
  9. sekarang memang agak panas cuacanya.... hehehe..ingatkan musim luruh buah.

    BalasPadam
  10. main main kat luar pakai payung la.....hehe

    BalasPadam
  11. skrg ni summer lah bukan autumn..hahaha..

    BalasPadam
  12. hahaha...tetiba jer ya?
    comey jer adik tu!

    BalasPadam
  13. hehehe samalah dgn KA Ni apa pun cuaca pun dok komen je, x reti2 bersyukur kdg2 !

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum Aina

    seronok laaaa rumah Mak Tok ada musim luruh...he he

    BalasPadam
  15. Makchaq kalau musim daun getah luruh selalu kata musim luruh w/pun sebenaqnya musim panas..

    Happy belated birthday Aina, makchaq selalu telepas keretapi pasai la ni berblog hari2, kalau buka pun sat2 ja.. tak dan tengok semua..

    Lawak pulak baca kisahnya... mula2 ingat siDia nak menduga.. rupanya betui2 terlupa..
    Tapi makchaq pasti Aina tetap dihati dia... walau tak ingat tarikh sayang dia makin hari makin bertambah...

    BalasPadam
  16. lepas ni kita tunggu snow turun lah pulak kan!!

    BalasPadam
  17. Panas sangatlah Aina itu yg jadi luruh..
    JB ni hujan pun tak semua tempat tau. Ada yg cuma rintik-rintik gerimis lepas tu panas balik.
    Ada juga yg lebat macam semalam di highway kempas lebat tapi lepas tu tak ada lagi...

    BalasPadam
  18. betoilertu.. musim luruh..
    dulu masa kecikpun kita kata musim luruh..
    suk ahatikan...

    BalasPadam
  19. wah musim luruh awai no kak .. adoiii nampak sawah padi tu dan2 rindu kat perlis kak oi. ayaq mata berlinang dah nii.. :(

    BalasPadam
  20. Sekarang bukan panas ...tapi panas giler siang malam...

    BalasPadam
  21. OK la tu kak Aina.. musim luruh selepas musim sejuk.. hehehe

    BalasPadam
  22. musim durian runtuh takdok ke makk.,ahHKs

    BalasPadam
  23. oklah tu..luruh daun..hee

    BalasPadam
  24. Sungguh mmg panas la ni kan JA..... perit kulit jadi hanguih dah ni hehe

    BalasPadam