Semalam Birthday 'Dia'

4:42 PTG JunAina 24 Comments


Saya di Perlis seawal subuh sudah hantar sms ucapan selamat hari jadi buat 'dia' yang jauh di mata tetapi sentiasa melekat di hati. Di usia sebegitu tak banyak yang saya harapkan hanya doa dan harapan agar 'dia' sentiasa sihat dan di panjangkan umur. Saya berharap kami masih dapat berpimpinan tangan di usia emas saya kelak.


Sebelum balik bercuti terlebih dahulu 'dia' telah mendapat hadiah harijadi. Sebuah telefon bimbit Samsung dan sepasang kasut Bonia. Bukan harga menjadi ukuran tetapi apabila dia tersenyum kegembiraan itulah kepuasan hati saya. Saya sayang 'dia'. Duit tak mampu membeli perasaan itu.


Buat suami kesayangan saya selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke-60. Moga hari-hari seterusnya datang bersama seribu keberkatan dan kebahagiaan dunia dan akhirat.



Saya jatuh hati pada dia kerana 'kesegakkan' dia dalam uniform ini tetapi walaupun telah keluar barisan dan tidak menggunakan unifom ini lagi hati saya tetap pada dia.


You Might Also Like

24 ulasan:

  1. saperlar x sayang laki tapi ade mak kann., kanns ehhehee, aminnnn jugakk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laki sayaanngggg...mak pon sayangggg...tapi balik kampung tu ambik anak balik sekolah kat Kajang semula jadi dia ok je dpt le lepakking kejap kat kampung.

      Padam
  2. wah..sweetnya..insyaAllah apa yang diimpikan menjadi kenyataan buat kalian berdua

    BalasPadam
  3. wah...sweet sgt ayat2 akak dalam entry ni....untung cik abg..hehehe selamat hari lahir buat si dia akak tu ye...

    BalasPadam
  4. kami sebaya rupanya .. selamat hari jadi kepada 'dia' .. semoga berbahagia hingga ke hujung hayat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sangka sebaya sebab masing2 nampak lebih muda dari usia...ahahhaaaa...

      Terima kasih Pak Ngah, insyaallah sama2 berusaha kearah itu.

      Padam
  5. ..tahniah kak n hubby. Hppy bdy utk Hubby akak semoga dpnjangkan usia dan diberkati selalu.

    BalasPadam
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  7. Selamat hari jadi utk si-dia. Bertuahnya si-dia dapat samsung baru. ..saya masih pakai henset cap ayam, huhuhuhu....

    BalasPadam
  8. Uhukz....kak...sape2 pakai uniform mmg nampak hensem....termasuk ayah saya.....ahakz

    BalasPadam
  9. Wow. Umur 60 dah tapi still segak. Maklumlah polis. Datuk saya dulu pun maintain macho walaupun usia 80-an. Mungkin sebab dia polis kot.

    BalasPadam
  10. SelamAT HARI lAhir tuk 'DIA' akak yer ..moga pnjang umur, murah rezki..:)

    BalasPadam
  11. Semoga "dia' dipanjangkan umur dalam keimanan, dimurahkan rezeki, dan sentiasa sihat untuk menempuh hari-hari mendatang.

    BalasPadam
  12. Selamat ulangtahun kelahiran Pak Tuan!!
    Kiranya Aina terpikat ketika Pak tuan beruniform ye hihi...

    BalasPadam
  13. Sweet words dari kejauhan ya... all the best pada Cik Abe dan JA

    BalasPadam
  14. Happy belated birthday.. untung la Pak Tuan dapat dua hadiah teruih...

    ps
    Memang segak Pak Tuan ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Katanya ulangtahun kelahiran ke 60 hadiah kena special...:)

      Padam
  15. Happy belated birthday.

    Oh sama hari dgn emak adam.

    BalasPadam
  16. Happy Belated Birthday Pak Tuan :)

    BalasPadam
  17. Saya suka tengok someone dalam uniform. Lagi-lagi uniform kaler biru. Hehehe.

    BalasPadam
  18. Entry untuk si dia yang touching...semoga doa yang diminta dimaqbulkan..

    BalasPadam
  19. Mmg nampak segak dengan uniform tu JA....
    Tak jauh tarikh bezday awak dengan dia rupanya JA

    BalasPadam