Pujuk Jiwa Baju Merelip Merelap

11:37 PG JunAina 21 Comments


Masih ada baki pekerjaan yang perlu diuruskan, meninggalkan tugasan biarlah langsai tanpa esoknya kerja kita menjadi beban kepada mereka yang ditinggalkan. Harapnya begitulah. Walaupun dengan hati yang agak berat kerana 'mood' bekerja sudah hilang bersama masa namun tetap digagahi. Masih ada yang memerlukan kudrat empat kerat yang tersisa, lalu tanggungjawab tetap menjadi perkara pokok.


Hari ini dalam mengutip sedikit semangat yang bersisa saya ceriakan diri dengan jubah lip-lap saya ternyata ia dapat mengubah 'mood' yang kelam serta suram menjadi lebih positif. Natijahnya saya menjadi bahan kawan-kawan. Setiap kali berselisih pasti ada yang meneur baju blink-blink saya hari ini tapi apa saya kisah. Badan saya suka hatilah nak sarungkan baju apa kalau tak berbaju itu perlu jadi kisah! Ahahahaaaa...


Saya sedang berusaha gigih menyiapkan kerja-kerja yang saya abaikan sejak hampir 3 minggu lepas, sejak saya mendapat surat cinta kali pertama dan terakhir dari syarikat. Rasanya saya berjaya menguti kembali semangat yang hilang.





You Might Also Like

21 ulasan:

  1. WOW...mmg cantik akak..lip lap lip lap baju akak today...patut jadi bahan pun heheeheh...tapi cantik la kak....

    oh yeak la, akak dah di ambang2 last day ye kak...bile last day akak sebenarnye...jgn sedey kak yeak...in sha Allah pasti ade rezeki di tempat lain nanti....

    BalasPadam
  2. kadang2 outfit ni bole datang aura kat kite kan kak

    BalasPadam
  3. Bagi kakcik, memakai jubah adalah sangat selesa dan rasa bergaya... :)

    BalasPadam
  4. tak apa la akak..harap2 yang kelam dan suram tu bakal bersinar kembali bila dah ke tempat baru...all the best akak..

    BalasPadam
  5. Mmg merelip merelap kak wei. Hahaha. Awat jari telunjuk kanan akak tu? Tindakan luar kawal eh?

    BalasPadam
  6. biar tenggal kerja dgn baik ye..
    tak pe, anggap usikan kawan2 sebagai usikan manja..jgn kecil hati..kadng2 kena jawb dgn usikan balik.

    merelip la bagus, baru org perasan.
    senyum ek.

    BalasPadam
  7. Akak di tag Liebster Award, sila jawab tag ye...tp petang sikit baru appear...

    BalasPadam
  8. Dulu K.Sham pakai jubah sbb nak cepat.. sarung je kan.
    Sekarang ni.. UP sikit la.. selesa.. + kut nak solat pun senang..

    BalasPadam
  9. Saya tak pernah ada Jubah la fren...saya hanya berbaju kurung....suka lihat org pakai Jubah..tp nak pakai saya takut nnt tak selesa...

    BalasPadam
  10. cantik jubah Aina..acik suka tengok orang pakai jubah..tapi acik tak berani..sebab badan besar..

    BalasPadam
  11. jnji kite hepi kan kak... keje jln apa nk kisah kite pakai baju apa pun

    BalasPadam
  12. bak kata orang "masuk cara baik, keluar pun mesti dgn cara baik" kan kak..

    BalasPadam
  13. Wow!! cantik!! merelip merelap... hehehe.. btw cantik background kak... dah lama x terjah... internet problem ler skrg ni... huhu

    BalasPadam
  14. Insyaallah, semua akan berakhir dengan baik. Bila melangkah keluar nanti, hati akan berasa lega dan lapang kerana tiada lagi 'hutang' yang ditinggal. Selepas itu, lupakan letakkan jauh di belakang, fokus kepada perkara baru yang bakal mendatang..

    BalasPadam
  15. setuju.. badan sendiri suka hati lah nak sarung apa kan.. lip lap lip juga jji aurat terjaga dan maintain uptodate. hehehe..

    salam singgah dan follow kak :)

    http://aniszahirah87.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. Salam singgah ziarah... kdg2 dgn pakaian yg kita pakai dpt ubah mood kita kn.. pakai pakian warna ceria.. hati jd girang dan gembira..
    Btw jemput singgah http://ciklapunyabelog.blogspot.com

    Salam kenal..

    BalasPadam
  17. Kita nk follow tp tak nmpk button follow.. hehe

    BalasPadam
  18. betul kak.. susah hati kalau kerja yang ditinggalkan tak siap..

    BalasPadam
  19. aina..baju cik abe bawa balik dari mekah ke? memang cantik kilauannya..

    BalasPadam
  20. Sempat lagi bermonopod tangan yer hehe...
    JA....ni mesti abang belikan masa pergi umrah hari tukan...

    BalasPadam