Walimatul Urus Sam & Zura

10:11 PG JunAina 15 Comments


Tarikh lupa sudah bulan Disember tapi.... Bertempat di Kampung Titi Kerbau, Changlon, Kedah. Kebetulan semasa majlis berlangsung saya berada di Perlis dan kampung tersebut pula hanya bersempadan dengan negeri Perlis. Jadinya saya mengangkut rombongan Cik Jah memenuhi undangan teman sepejabat meraikan majlis perkahwinan adik bongsunya.



Lepas makan-makan kami masuk rumah jengah bilik pengantin, saya suka hiasan bilik pengantin yang simple dan paling suka bunga ros besar-besar tu. Kemas dan tak berserabut.



Kemudian kami ambik peluang bergambar di pelaminan yang indah pulak walaupun waktu ini pengantin belum rasmi lagi. Anak dara saya, mak long dan Kakak Mimi.



Pengantin yang ayu dalam warna terang. Saya suka design dan warna baju pengantin, memang bangkit sangat.


Inilah dia teman sepejabat saya Rosmawati, ayu mengalahkan pengantin. Keluarga pengantin meriah dengan warna pink.


Alhamdulillah selamat sudah. Doa yang terbaik buat pengantin agar dapat membina sebuah keluarga yang bahagia dan hidup bersyariat. Majlis meriah, makanan sedap dan layanan pun sangat bagus. Terima kasih teman! 



You Might Also Like

15 ulasan:

  1. Agak² nya la kan, tiang yang kat belah katil tu boleh survive tak malam pengantin?

    BalasPadam
  2. Salam Juneaina...bln disember mmg penuh dgn jemputan kenduri kawen.Semoga mempelai bahgia hingga ke jannah.Aaminn

    BalasPadam
  3. Tahniah buat pengantin dan keluarganya...

    Simpel sngt pelaminnya...tp cantik...jadi la kan kak...hehe...

    BalasPadam
  4. saya pun suka hiasan bilik pengantin tu..

    selamat pengantin baru buat pasangan mempelai..

    BalasPadam
  5. alhamdulillah...bertambah lagi umat Muhammad yg mendirikan masjid....semoga mempelai kekal bahagia dan cepat2 dikurniakan zuriat.....mmg kalo musim cuti sekolah musim kenduri kawin kan kak...seronok dpt makan nasi minyak...lieya mmg suke betul nasi minyak kenduri kawin nieh kak....lagi2 lauk ayam masak merah ade .....amik ayam lebih2 heheeheheh

    BalasPadam
  6. Tahniah buat pengantin baru ;D

    BalasPadam
  7. wow cantiknya bilik pengantin.sy dulu biasa biasa je.hehehe

    BalasPadam
  8. meriahnya...dengan jambangan bunga besor besor :))

    BalasPadam
  9. warna baju pengantin tu mmg cantik..

    BalasPadam
  10. Cantik bilik dan pelamin pengantin.. Selamat pengantin baru..pda kedua mempelai.. :)

    BalasPadam
  11. first nak puji..header kau cantik kak..simple..then nak ucap selamat pengantin baru..pada pengantinlah..pada akak selamat pengantin lama..hihihi..

    BalasPadam
  12. cantik plak kaler gold tu kan....berseri kat pengantin...

    BalasPadam
  13. nice....cantik pelamin tu......

    BalasPadam