Balik Kampun...Balik Kampung...Balik Kampung...

6:39 PTG JunAina 11 Comments


Syukur alhamdulillah Kakak Hayani sudah buat keputusan untuk balik sekolah dengan mama. Saya is happy sangat-sangat. Harap mak tok tak sedih-sedih bila kakak tak ada kat rumah kelak. Mama pun selalu rindu kakak. Tak pe mak kalau rindu Kak Yang booking je tiket kapal terbang eh...mai Kajang.


Cuti panjang jadinya pasti ramai yg ambik kesempatan balik kampung. Paling sinonim di mana-mana lebuhraya adalah jem. Jadinya saya harus bersiap sedia mental dan fizikal untuk mengharungi 500km++ esok. Saya tiada pemandu gantaian...sobsss...


Bermakna juga blog mungkin akan sedikit terabai sebab bila balik kampung saya banyak aktiviti sosial yang lain. Kalau tak pergi jalan-jalan pun saya lebih suka borak-borak dengan umat manusia disekeliling rumah mak. Renung awan, nikmati kehijauan padi mahupun kuning tanda boleh dituai. Pastinya sekarang musim timur! Siang yang panas berangin dan malam yang super-duper sejuk. Harus saya bawak balik selimut tebal!


Lieya jom dating sambil pekena nasik kandaq ka, charkoey teow ka...laksa Kak Su ka. Apa kata? Ahahahaaa...



You Might Also Like

11 ulasan:

  1. Salam Junaina...bestnya blk kg,mungkin atie pon akan blk kg...ari jumaat.InnshaaAllah

    BalasPadam
  2. anak saya mula bercuti esok sampai ahad...tempat2 percutian mcm cameron mesti jem punya..dok pikir2 nak kemana ni..

    BalasPadam
  3. Balik utara erk....laksa utara kirim sebungkus....

    BalasPadam
  4. jelesnyaaa... kawan2 pun ramai balik kgg. huwaa. kita bertapa kat KL ni jer. hukhuk sobssobs

    BalasPadam
  5. Bestnya balik kpg. Akk drive sendiri ke. Husben akk x blk ke. Ank akk sklh kat mana. Wah byknya soalan sy.

    Kak moga selamat sampai kpg ye. Slmt mengadap jemmmmm.....

    BalasPadam
  6. semoga selamat perjalanan pergi dan balik dan selamat bercuti

    BalasPadam
  7. Sis semoga selamat sampai yer.. selamat bercuti2..
    me is jeles sis nak pi mkn ns kandaq & laksa dgn Lieya =(

    BalasPadam
  8. ayu pun cuti ni confirm ke laut blog. malam ni balik kampung.. mesti jem.. mmg kena kuat semangat nak redah even cume 200km je. hehehe.. akak kalau nak order tasbih, kasitau ayu ea.. :)

    BalasPadam
  9. hati2 d jalan raya... makan nasi kandar perlis, jgn lupa saya noo...

    BalasPadam
  10. Bestnyer balik kampung... kami x balik.. di sini jer...

    BalasPadam