Lawak Jumaat

9:05 PG JunAina 11 Comments


Satu, banyak-banyak.

Dua, sikit-sikit.

Tiga, jarang-jarang.

Empat, kadang-kadang.



Satu dikasihani.

Dua dihina.

Tiga dikeji.

Empat dicaci.




Bukankah lebih elok begitu...

Dari terus bergelumang dosa...

Bersalut noda...

Serta agama entah kemana.




Andainya jodoh di tangan TUHAN..

Lalu...

Kenapa ramai memandang serong...

.


.


.


.


.

وَإِنۡ خِفۡتُمۡ أَلَّا تُقۡسِطُواْ فِى ٱلۡيَتَـٰمَىٰ فَٱنكِحُواْ مَا طَابَ لَكُم مِّنَ ٱلنِّسَآءِ مَثۡنَىٰ وَثُلَـٰثَ وَرُبَـٰعَ‌ۖ فَإِنۡ خِفۡتُمۡ أَلَّا تَعۡدِلُواْ فَوَٲحِدَةً أَوۡ مَا مَلَكَتۡ أَيۡمَـٰنُكُمۡ‌ۚ ذَٲلِكَ أَدۡنَىٰٓ أَلَّا تَعُولُواْ (٣)

"Dan jika kamu takut tidak berlaku adil terhadap perempuan-perempuan yatim (apabila kamu berkahwin dengan mereka), maka berkahwinlah dengan sesiapa yang kamu berkenan dari perempuan-perempuan (lain): Dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu bimbang tidak akan berlaku adil (di antara isteri-isteri kamu) maka (berkahwinlah dengan) seorang sahaja atau (pakailah) hamba-hamba perempuan yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat (untuk mencegah) supaya kamu tidak melakukan kezaliman." (3)

Surah An-Nuur: ayat 32


Jangan saya kena tembak pagi ini sudah....ahahhaaaa...


You Might Also Like

11 ulasan:

  1. Salam Aina..eh, kalau nak tarbiyah kena tahan kena tembak ha ha... pada CM orang yang berpandangan serong tu masih tak letak kebergantungan pada Allah secukupnya.. kalau yang pertama dianggap sudah jodoh, tapi yang kedua dan seterusnya digelar perampas dsb.. kan tak adil bila faktor jodoh diketepikan..

    BalasPadam
  2. Dalam hal ini tak ramai perempuan yang akan ikut pandangan agama, and also complicated kan kak.

    BalasPadam
  3. saya ok on this ... alamak... jgn saya lak yg kena fire jugak nanti... hehehehe

    BalasPadam
  4. opppss...mohon xde yang terasa ye kak...

    BalasPadam
  5. kes kahwin ramai ye kak.. hehe.. kalau yg dikahwini tu demi nak menyelamatkan maruah atau kahwin ngan janda..nak tolong keluarkan dari kemiskinan..baik juga..asalkan yg pertama tak diabaikan..

    BalasPadam
  6. Pendirian dan iman seseorang kena nilai dan tanya diri sendiri dulu baru tahu boleh tak boleh. Timbang kena betul-betul mampu tak mampu. Duit memang ramai yg mampu. Hal-hal lain yang baaaaayak boleh tak?

    BalasPadam
  7. Jika suami org lain nak tambah...
    Silakan...
    To bukan suami saya... Kikikikikikiki

    BalasPadam
  8. Kalau rasa boleh berlaku adil zahir dan batin....silakan.....huhu

    BalasPadam
  9. saya tak rela oke.. hahaahaha

    BalasPadam