Janda Langsing Kenapa Janda Jadi Mangsa

11:10 PG JunAina 16 Comments



Tak tau nak kata apa antara kreatif, marketing startegi ataupun dah tak ada idea nak letak nama apa. Apa kena mengena janda dan langsing? Mungkin bila janda dah langsing ramai lah kot nak membeli. Letak pulak gambar seksi serta menggoda pulak tu.


Pesanan buat bakal-bakal usahawan sebelum pilih nama produk buat kajian lebih sikit jangan nak tangkap muat sahaja. Banyak produk tempatan dengan nama yang lebih baik meletup-letup di pasaran, tak perlu cipta kontroversi pun. Paling penting mutu dan keberkesanan barangan yang di jual.



You Might Also Like

16 ulasan:

  1. tu lah pasal, saya sendiri baca pun malu dgn ayat pelaris produk nih

    BalasPadam
  2. kot ye pn strategy tapi jgn lah melampau2 sangat kan kak.. hehe

    BalasPadam
  3. betul tu, kadang2 nama produk ni ntah hapa2 dan tak faham tang mana commercial nya...walhal tak commercial langsung nama yang dipilih... dan sebelum pilih nama product kenalah fikir sensitiviti orang jugak ye tak?

    BalasPadam
  4. Hmm susah nak cakap kak. Kadang kita yang baca ni pun rasa malu nak tengok lelama. Lagi la ada gambar ppuan macam tu.

    BalasPadam
  5. janda kan terhangat di pasaran kak. lagi laku dari anak dara .. pasai tu la kot depa letak

    BalasPadam
  6. errmmm tak pasal jer, tak jaga sensetiviti langsung... sentap jer org yg nak minumkan..

    BalasPadam
  7. teknik pemasaran kak..kopi janda pun ada.

    BalasPadam
  8. SA rasa kan kak...market strategy ni...but still eksploitasi janda la..terasa iolls..

    BalasPadam
  9. cian janda kan, ramai betul orang mempergunakan status janda ni utk melariskan perniagaan

    BalasPadam
  10. entah apa apa product bumiputera sekarang.. mcm desperate sangat je..

    BalasPadam
  11. sesuker hati jer tanpa memikirkan perasaan orang..banyak lagi nama yg menarik

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum,
    Daku tak akan pilih jenama macam ni huhuh uh uhu hu

    BalasPadam
  13. stereotype janda nie tak abes2 kan..bkn semuanya janda tuh langsing & penggoda pun..

    BalasPadam
  14. pelik la pilih nama x masuk akal mcm ni hurmmmm

    BalasPadam
  15. banyak juga produk2 yg guna nama janda ..
    antaranya kopi Janda ..
    laku plak produk2 tu ..

    BalasPadam
  16. teknik depa nak tarik pelanggan kak.. mcm2 nama la keluar.. hehehe

    BalasPadam