Puan Awet Muda

9:54 PG JunAina 23 Comments


Heritage Station akan jadi persinggahan kami suami isteri kala diri terasa malas untuk ke dapur bila balik kerja. Letaknya di Bangunan Stesyen Keretapi Lama. Bukan kerana kesedapan tetapi kerana mudah untuk singgah dan hidangan pun cepat sampai sesuai sangat bagi orang yang mengejar masa macam kami. Pelayan di situ pun sudah kenal dengan kami.


Sorang leka di telefon sorang lagi leka di akhbar, masing-masing layan diri. Tiba-tiba suara perempuan menegur.

"Tuan! Alaaaaa...sihat ke. Dating yeee...?"

Saya angkat muka, seorang perempuan tersenyum manis. Salam. Kemudian terus berborak tak ingat dunia dengan Pak Tuan, dulu kakitangan Pak Tuan sekarang dah naik satu takuk pangkatnya dari Pak Tuan tetapi masih lagi ,menghormati Pak Tuan sebagai bekas bos.


"Puan. Masih cantik macam dulu. Awet muda. Dari dulu jumpa kat function tak berubah"
Saya senyum. Haihhhh...balik kerja ni sapu bedak pun tidak jauh sekali celak dan lipstik boleh dia kata saya cantik. Confuse!





Telek-telek muka dalam cermin. Awet mudalah sangat. Sebenarnya saya memang sentiasa muda cumanya Pak Tuan tu ja lebih umur banyak dari saya. 



You Might Also Like

23 ulasan:

  1. ye la akak...akak nampak muda...hehehe....SA menabung Lenovo kat sini hari ni ....

    BalasPadam
  2. Kecik ati pak tuan kalau dia baca ayat last ni geng...hehehe..Tahniah la yer awet muda ghitu...

    BalasPadam
  3. hehehehe..salahkan pak tuan pulak ;)

    BalasPadam
  4. yer...yer memang nampak awet muda lah Puan Aina nih ; sesekali panggil adik pon boleh , xapa kan sebab umur pcl lebih sikit dari Puan. hihi..

    BalasPadam
  5. weeee.. akak mesti berbunga dalam hati kan kak. hehehehe

    BalasPadam
  6. ok la tu.. sentisa awet muda..

    BalasPadam
  7. ishhh mmg cantik pun lagi akak hehehehe...nampak awet mude nye tu heheeheh...

    betul tu kak, kalo dah tau kedai yg okey servis laju, mkn pun not bad, mmg selalu ulang2 dtg makan....lagi2 mcm kite ni jenis nak rush kan....lieya pun ade gak kak peberet kedai kat sini...nak kate sedap sgt tu tak la, tapi yg penting die masak cepat...

    BalasPadam
  8. hihihi.. suka baca citer akak. jarak bape tahun ek kak?

    BalasPadam
  9. hahhaha... betul lah tu kak, msti jujur ikhlas apa yg bekas anak buah pak tuan tu bgtau...

    BalasPadam
  10. oklertu.. tak kisahler yang penting kita rasa muda....

    BalasPadam
  11. wah, syok arr awet muda
    cer kongsi rahsia sikit.hihi

    BalasPadam
  12. Hheee, okla tu kak, orang pandang kita nampak muda.. vangga je kan :)

    BalasPadam
  13. wahhh ok la tu kak awet muda :)

    BalasPadam
  14. macam adik saya suka cakap dia awet muda....padahai...alahai....kita org, ya kan aje...dah dia gemar wat lagu tu...huhuhu...

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah kak, tak dimakan usia.

    BalasPadam
  16. untungla kak...nanti akak share la apa yg akak amalkan, pemakanan, senaman, doa ke whatever...kalau sudi..

    BalasPadam
  17. dah nak buat camne, memang natural beauty gitu kan..tambah lagi dengan tudung lilit-lilit tu..he he..

    BalasPadam
  18. Untung laa orang awet muda nie.. sentiasa muda.. :)

    BalasPadam
  19. Habis tak makan hari tu JA hehe.....
    Apa lagi! Bagilah petua.....

    BalasPadam
  20. mmg nampak akak awt muda pun.. meh kongsi petua sikit.. =D

    BalasPadam