Unprovoked Incident at LRT Dang Wangi Platform 1

3:00 PTG JunAina 13 Comments


On the 28th of February 2014, at about 12.30 pm, one of our colleagues was waiting for a train at Platform 1 of the Dang Wangi LRT Station. Suddenly, a man crept up to her from the back and hit her right ear with his bag. After hitting her, her assailant started verbally assaulting her with foul words. Fortunately, our colleague only  sustained minor injuries from the attack.

Our colleague subsequently lodged a report at the Brickfields Police station. The police managed to capture the suspect, who was believed to be a street barber .Our colleague was informed by the police that that knives / blades were found in the suspect’s  bag, and that the suspect is confirmed to be mentally unstable.

Lessons Learnt:

       Get assistance from LRT Auxiliary Police , when approached by a stranger at the LRT Station
       Be vigilant of your surroundings when walking alone, i.e. take a look to your back every now and then.

       Whenever possible, try to take a taxi, especially when you are alone and / or carrying valuables with you. 

Bab ambik teksi tu saya kurang setuju jugaklah sebab zaman sekarang ni ramai juga pemandu teksi ni yang jadi penyangak merosakkan imej pemandu teksi di Malaysia sahaja. Di mana pun kita atau naik apa pun kita hati-hati dan perihatin pada keadaan sekeliling. Perkara ini terjadi kepada salah seorang staff tempat saya bekerja dan HSE Manager menghantar email tersebut kepada semua staff sebagai peringatan buat semua.


You Might Also Like

13 ulasan:

  1. tkt jg andai pemandu teksi pn bersubahat...
    apa2 pn minta dijauhkan semua ini

    BalasPadam
  2. bacalah doa perlindungan keluar rumah selalukan..
    keadaan sekarnangni memang menakutkan...
    apapun sentiasa berwaspadakan...

    BalasPadam
  3. eee.. takut pulak baca2 cerita macam ni kan !

    BalasPadam
  4. Seram kan. Mana-mana pun rasa macam tak selamat aje.

    BalasPadam
  5. saya lagi takut nak naik teksi kalau sorang2.. dah la teksi zaman sekarang banyak yg pemandu orang asing..

    BalasPadam
  6. Takutnya....kdg kita ni dah extra precaution dah pun...terkena jugak..ramai sgt org jahat kat dunia ni agaknya...

    BalasPadam
  7. Memang risau tentang keselamatan la ni...
    makchaq selalu pesan kat anak2 kena sentiasa doa keselamatan dan kena sentiasa waspada dan hati2... orang la dah makin ramai yg ada masalah mental..

    BalasPadam
  8. alahai..seriously menakutkan la...

    BalasPadam
  9. Aduh..bahaya memang tak berbau kan Aina..datang dari semua arah pulak tu..bila berprasangka buruk sangat, kita juga yang ketakutan sendiri akhirnya..

    BalasPadam
  10. bila dah lama tak berpublic transport ni... saya rasa kurang selamat pulak nak beramai-ramai kat luar sana..

    BalasPadam
  11. hanya mampu minta tolong kat Allah. kat luar memang ramai penyangak

    BalasPadam
  12. scary! kak.. akak pn take care tau..

    BalasPadam
  13. Teksi.. hanya jarap yang dekat je baru saya guna.. dan waktu siang.. kalau waktu malam.. selagi boleh saya akan elakkan.. lagipun dah lama rasanya tak naik kenderaan awam ni.
    Moga kita semua selamat hendakNYA..

    BalasPadam