Ariani Hari Raya Sale 2013

9:28 PG JunAina 37 Comments

Jumaat seperti biasa balik 12 tengahari. Ada masa saya meleser berjalan dari Cap Square melintas ke Jalan Masjid India dan ke Jalan Tuanku Abdul Rahman. Kemudian melintas Sogo dan ke Stesyen Komuter Bank Negara untuk balik ke Kajang.


Saya bukanlah peminat tegar tudung Ariani tetapi sekiranya punya duit berlebih memang saya tak akan sayang untuk membeli tudung-tudung dari Ariani. Kualiti kainnya sangat memuaskan hati, awningnya pulak jika dipakai memang cantik terletak dimuka. Paling saya suka labuh tudung memang kena dengan citarasa saya. Pilihan tudung di Araini juga semakin banyak. Ada tudung bersaiz XXL jugak, tudung bertutup di bahagian dagu, tudung Chiffon dan selendang Chiffon. Harga? Ada yang mampu milik dan ada juga walaupun mampu membeli saya tetap akan berfikir 1000 kali untuk membeli.


Ariani Sale Raya 2013 telah bermula nampaknya sehingga 24 Ogos 2013. Selepas menjengah happy hours di Jakel yang menawarkan baju kurung berharga Rm69 turun menjadi Rm35 yang tapinya saya tidak membeli kemudian saya ke Ariani. Orang sememangnya ramai almaklumlah Jumaat banyak pejabat berehat 2 jam. Saya hanya jengah-jengah tapi tak ada yang nak melayan, pusing-pusing, pegang pegang kemudian saya keluar. Tunggulah saya bawak big boss boleh belek-belek lama sikit dan pasti ada yang nak mengikut bontot saya nanti. Kena pastikan jugak pakai tudung Ariani juga, hari tu saya pakai tudung Rm5 agaknya sebab tu depa layan tak layan hahaaa... Ada sehelai dua yang saya dah berkenan kat hati tapi tunggulah dulu.


40% less untuk Ariani Raya Sale kali ini. Tudung yang biasa saya beli dan yang saya berkenan tu kini berharga Rm88 selepas diskaun, dulu printed tudung seperti itu kalau sale cuma Rm66 sahaja sekarang semakin naik harganya. Ada juga 3 helai Rm100 tetapi tudung agak pendek. Kalau mampu boleh sahaja beli yang berharga Rm450. Saya? Tidak itu bukan taraf saya untuk pakai tudung beratus, bahkan beribu-ribu pun ada. Tepuk dada tanyalah poket.










Sumber : Ariani Website (Wardina masih menjadi Duta Ariani)

Saya bukanlah seorang yang mementingkan jenama, selagi cantik di mata sedap dipakai saya akan membeli. Tudung saya ada yang hanya berharga Rm3 sehinggalah paling mahal pun tudung Ariani sahajalah itu pun saya beli masa sale. Kalau ada lebihan memang saya simpan untuk beli tudung Ariani setahun sekali itupun masa raya, paling banyak pun 3 itulah untuk sepanjang tahun. Tudung-tudung di Muaz sepanjang tahun saya beli. Ada masa walaupun tak membeli saya tawaf juga di Muaz tengok-tengok fesyen terbaru. Paling penting bagi saya bukan harga tudung yang kita beli tetapi nilai aurat yang kita litupi.


You Might Also Like

37 ulasan:

  1. dulu pakai gak ariani ni..tp skrg carik yg murah aje..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ariani ni pun sekali je setahun beli tu pun masa sale, saya pakai tudung murah2 jugak....:)

      Padam
  2. tudung ariani mmg cantik2 tp tu la..x mampu nak invest mahal untuk sehelai tudung....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mahal tapi kain dia memang ekslusive agak tu la mahal kot. Design cam tu ada kat kedai dia saja.

      Padam
  3. saya akan upload tudung XXL kat fb sdikit ms lagi, jom singgah...selamat berpuasa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah nanti kita terjah. Tengah cari tudung yang ada tutup bawah dagu.

      Padam
  4. wahh kak, dah survey tudung2 raya nampak..heheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Survey2 tak habis2 last2nya dekat2 nak raya baru kalut nak beli.

      Padam
  5. Betul kak...jenama x penting...yg penting tutup aurat...:-)
    Sy pasar malam punya pun bole juga....hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau kat jalan TAR tu ada kedai Muaz akak kat situ selalu beli tudung, murah2 ja.

      Padam
  6. dulu2 saya pernah sekali beli kat Ariani... sehelai je. Sampai sekarang tak pernah beli sebab harganya sangat mahal... kalau yg murah tu biasanya kurang menarik.

    Untuk raya tahun ni saya belum sempat nak membelinya... dah lupa baju raya colour apa... kena tunggu baju siap lah gamaknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala saya pun bukan beli banyak tunggu sale 50% jugak...hehehee...

      Padam
  7. dulu2 nak raya selalu jugak pi jln TAR.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahun ini nampak gayanya gerai2 kat Jln Masjid India sedikit berkurangan, parking motor pun ada. Saya pernah komplen DBKL, parking motor buat lot berniaga kutip sewa kami parking rata2 saman pulak kutip saman jadinya makan dua belahlah.

      Keluar tajuk pulak.

      Padam
  8. Balasan
    1. Femes pada org banyak duit kita ni sekali setahun ja pi...:)

      Padam
  9. Wardina juga yg cantik kan..bukan tudung yg dipakainya.heee....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Ani Wardina tu pakai apa pun cantik...hehehee...

      Padam
    2. Cam ner boleh hilang'n' kat situ tah. Kak Anim jadi Kak Ani pulak.

      Padam
  10. Tak suke tudung ariani sebab ade cop brand kat depan... hahaha.. apa2 tudung yang ade cop brand yg visible terang2.. memang tak suke.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab dia nak org tau tudung cantik tu Ariani yang punya...hahhaaa...

      Mai tu iklan freelah.

      Padam
  11. Saya setuju. Keselesaan tidak dijamin oleh jenama tapi biasanya yg mahal tu selesalah kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaaa...selalunya macam tulah Ayu. Naik Saga akak tu tak le seselesa naik kereta Honda (tetiba cam nak booking honda lak...hehhee)

      Padam
  12. JA....OKje masa kerja dulu pun tak pernah beli tudung yg mahal-mahal...apatah lagi dah jadi penganggur ni hehe...
    Tapi teringin pulak nak merasa pakai tudung mahal raya tahun ni hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mahalnya banyak kategori tau, ada orang harga ratus2 pun still depa kata murah tapi Ariani ni bagi kita yg hidup sederhana ni kira mahallah.

      Jom kita gi Ariani beli yg sederhana mahal...:)

      Padam
    2. hehe...tp bagi OKje RM65 tu pun dah kira mahal dah JA...rasa muka ni mcm tak masuk je kalau pakai tudung mahal! hehe

      Padam
  13. barang tu kalau kita tau kualiti dia terbaik,mahal pun xpa..berbaloi..ye dak? :)

    BalasPadam
  14. Salam,
    up betul saya setuju tu
    yang penting aurat yang litupi
    ai saya ida newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog saya
    umielman.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah saya akan berkunjung balas.

      Padam
  15. belum pernah ada tudung ariani.. saya pakai selendang rm 5. paling mahal rm 25.00.. kira gempaklah aklau pakai yang harga 25.00 tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tudung akak sehelai Rm2 pun ada tau kalau Rm5 tu banyak cuma Ariani tu jarang2...hehehe...

      Padam
  16. nak beli tak mampu tapi bila sesekali ada peluang takkan nak lepaskan.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kalau ada rezeki lebih bolehlah beli.

      Padam
  17. Aina, kdg2 hrga dia letak mcm tk masuk akal kita.main letak.sebab dia jdi brand di Malaysia ni, siap dgn beg cntik .Yg bermanik2 tengok hrga smpai RM6oo.biaq betui..

    BalasPadam
  18. koleksi tudung Ariani banyak yang menarik.. nak dekat raya ni mesti ada sale gila-gila... =) standby kan duit je lah..

    BalasPadam
  19. tak pernah beli
    gila mahal kalau rm450!
    kalau yang duit berlebih tu.. no hal lah..

    saya teringat ada kawan sekolah dulu
    beli tie berjenama
    bila pakai .. sanggup terbalikkan tie tu sebab nak bagi orang tau dia pakai tie mahal.
    cerita tiada kaitan dengan tudung
    tapi mungkin ada..
    sebab tulisan jenama tudung tu ada kat belah depan tudung kan...?

    BalasPadam