Mimpi Ngeri - Kelu

9:02 PG JunAina 11 Comments


Berita sedih. Berlegar-legar di alam maya sejak akhir minggu lepas.

Ramai kaki tangan menerima sms yang tersebar, jugak di twitter, di Facebook juga di laman sosial yang lain.

Media?

Akan ada juga atau mungkin dah ada.

Kami?

Di jemput ke 'Town Hall Briefing By Management'.

Any question from client, vendor please refer to me : COO

Kena zip mulutlah.

Bidang ni kecik jadi cepat sahaja tersebar, dulu hanya khabar angin sekarang sudah terang lagi bersuluh. Tuan tanah sudah mengeluarkan surat hitam putih. Our big boss ke Malaysia bersama dengan share partner kat Malaysia  seorang Tan Sri yang anaknya jadi penyanyi menang Juara Lagu tahun lepas  untuk mengadap tuan tanah. Kasihanilah kami pekerja-pekerja tempatan ni wahai tuan tanah. Marahkan nyamuk usahlah kelambu dibakar.

No more Malaysia projek. Struggle projek oversea sahajalah lepas ni. Itupun kalau ada.

Di Ramadhan yang mulia ini permudahkanlah perbincangan ini demi kakitangan Muslim yang bekerja di sini. Kini kami pekerja tempatan hanya mengharapkan ehsan tuan tanah.



You Might Also Like

11 ulasan:

  1. lahai...siannye kak...harap takde ape laaa...hope sejuk laa hati2 mereka yg telibat dan perbincangan menjadi cool....

    BalasPadam
  2. Masing-masing bergegar jantung menunggu keputusannya Aina. Namun rezeki Allah pasti ada di mana-mana. Sedih juga bila sebab politik 'anak-anak' yg mencari rezeki jadi terjejas.

    BalasPadam
  3. Kenap pula ni? Series je bunyinya

    BalasPadam
  4. Semoga Allah SWT merahmati pekerja Muslim di tempat Aina dan di mana juga...

    BalasPadam
  5. semoga semuanya dipermudahkan insyaa allah

    BalasPadam
  6. Sabar yer jun. Nak tahu satu benda tak? Awak ni panjang umur ahahah. Saya sebenarnya tgh skodeng dgn blogwalking awak tadi. Tak menyempat follow ada...orang follow mk, yang best tu siap leave comment. Tetiba bila saya back page tengok2 awak. Ahahah.panjang umur betul. Salam perkenalan daripada sya.

    BalasPadam
  7. dayah tak paham satu apa pun kisahnya..

    yang dayah faham..

    ada masalah..

    apapun moga segalanya selesai dengan baik dan dipermudahkan Allah aamiin

    BalasPadam
  8. Jika benar terjadi, tidak dapat dibayang kan akibatnya. Apa pun sediakan diri dari segi mental dan psikologi untuk sebarang kemungkinan.

    BalasPadam
  9. Terbalik plak dgn company SA..no more oversea project but focus on local project....x phm..x phm...

    BalasPadam
  10. Apa cer sebenarnya JA? masih blur lagi hehe...

    BalasPadam