Hiburan - Wasiat Hassan Al-Banna

5:32 PTG JunAina 6 Comments'Wahai sahabat, senyumlah selalu bersederhanalah dalam ketawa.
Rasulullah s.a.w adalah paling banyak senyum. 
Beliau ketawa kena pada tempatnya. 
Tapi berpada-pada sahaja.

Wahai kawan ku, Plato juga berkata pementasan hiburan yang tidak bermutu terlalu banyak mencetuskan gelak tawa hanyalah di saksikan oleh golongan abdi dan orang upahan asing! 
Begitu juga Aristotle berpendapat supaya golongan belia ditegah daripada menyaksikan hiburan-hiburan yang menyebabkan hiburan melampau supaya tidak menular.'


 Wasiat yang mungkin di pandang remeh oleh sesetangah orang. Renungkanlah sedalam-dalamnya faedah dari wasiat yang ada. Teleklah apa yang berlaku zaman sekarang yang dikatakan fenomena 'Dunia Akhir Zaman'. 


Hiburan berleluasa sehinggakan melampaui batasan. Tidak salah berhibur selagi tidak melanggar hukum-hukum syarak. Berhibur dengan cara yang betul.From digital photos to lasting photo books. Start preserving your memories now!You Might Also Like

6 ulasan:

 1. Salam Ramadhan Aina

  senyum tak perlu kata apa2

  BalasPadam
 2. singgah kat sineh...x brani nak komen lah sis...sorry...dalam sangat maksudnye...heheheh...

  BalasPadam
 3. Media memainkan peranan dalam hal ini. Inilah akibatnya apabila hiburan menjadi industri yg komersial dan berharga...segalanya berlandaskan keuntungan sehingga melupakan kesan dan akibat dari segi moral dan melampaui batas agama!

  BalasPadam
 4. Sis jun...tang ketawa berpada2 tuh kena Umi Qi ubah sbb ketawa x ingat dunia hehehhe...lawa blog sis pinkyyyyyyyy

  BalasPadam
 5. Peringatan untuk diri sendiri jgk....

  BalasPadam