Jeli Kelapa Padang Besar

4:33 PTG JunAina 16 Comments


Bila balik kampung agenda makan-makan tetap menjadi agenda utama. Terasa apa yang terhidang bagaikan sangat lazat. Bihun sup utara yang sangat super sedap, laksa perlis yang maha likat, ABC yang manis berlemak, char kueateow yang super duper sedap dan lauk pauk yang tersangat membangkit selera semuanya ada. Lalu acara makan-makan menjadi sangat meriah dan acara yang sangat penting dalam kalendar balik kampung.


Saja nak tayang-tayang Jeli Kelapa yang sangat sedap ini. Dihidangkan di dalam sebiji kelapa dan didatangkan khas dari Padang Besar Perlis denga harga Rm3 sebiji. Sambil mencedok jeli sesekali cedok isi kelapa arghhhh...nikmat bila sejuknya jeli melalui tekak dalam cuaca panas!






You Might Also Like

16 ulasan:

  1. jun, stiap kali balik kampung, selain duit tol , petrol dan ole2 untuk family..
    dalam kocek mesti tersedia dengan duit JJCM..hee..bestkan..

    BalasPadam
  2. alahai...kena pi perlis la kalau nak makan cenggini kan..

    BalasPadam
  3. wahh sangat menyelerakan..tapi kenapa jauh sangat kat sane.

    BalasPadam
  4. Wah...nampak menarik je.. dah lama tak ke padang besar

    BalasPadam
  5. klu bahan dari kepala muda ..
    memang sedap rasanya

    BalasPadam
  6. sedap nyer... nyaman tekak... nak satu!

    BalasPadam
  7. Menarik dan sungguh menyelerakan...walaupun di waktu malam begini.

    BalasPadam
  8. Alahai sedapnya. Kena try nanti ni.

    BalasPadam
  9. Memang nampak sedap sangat :D

    BalasPadam
  10. salam akak... wahh banyak jugak daya tarikan di perlis ni ye, cikda bila baca blog2 org utara nih baru tau keindahan negeri orang.. sedapnyer keli kelapa tu.. memang tak jupa kat tpt lain nih..

    BalasPadam
  11. wah syoknye…..nak kena p lagi & lagi ni ke kuala perlis ;)

    BalasPadam
  12. sejukkk je turun tekak kan!!

    BalasPadam
  13. baru minum air kelapa kat KL beberapa hari lepas..harga RM3 jugak tapi tak presentable..ini presentation dah cantek..rase lagila extra best coz ada jelly :)

    BalasPadam