Rindu Dari Doha

11:45 PG JunAina 13 Comments


Geng saya nan sorang ni dah tercampak kat Doha sebulan yang lalu, masih ada dua bulan berbaki sebelum dapat balik ke tanah air. Kesian dok tempat orang sendirian ehhh tak ada sorang lagi tapi tetap rasa sunyi sebab jauh dari isteri dan anak-anak. Tiap-tiap hari dia akan skype dengan isteri dan anak-anak. Masuk opis pulak apa lagi dok berchatting jelah dengan kami kat KL Office, nasib baik le ada office system ni kalau dak kering le rindukan kita orang...ahahhaaa...



Gini le hari-hari. Lenguh jari dok menaip melayan kesunyian dia kat sana, asyik tup-tap-tup-tap ja keyboard saya ni bagai nak tercabut dah. Kesian punya pasal saya layan jelah...ahahhaa... Mampus kalau dia baca entri ni. Haiiii...>sambil lambai-lambai orang kat Doha.


Paling sedih selama dah berkahwin dan beranak pinak inilah kali pertama dia beraya berjauhan, ala raya haji je pun... Sebagai bapa mithali perasaan sedih tu tetap ada bila memikirkan keluarga yang ditinggalkan. Lagi-lagi dia ada debab kecik yang ditinggalkan, mau tak sedih! Sabarlah kawan tak lama lagi dah nak balik tu tapi jangan lupa buah tangan untuk kita orang. FM Doha satu! Ekekkekeee...



Sebab kesian nak tunjuk gambar tengah ngadap megi yang seksi tu jadinya akak letaklah gambar yang tengah control hensem ni eh...ahahaaaa... Mau nangis dia kat Doha kalau baca entri ini.


Buat kerja memolek kat sana, jangan pergi sensorang kang tetiba balik bawak Minah Arab balik pulak, mau nanti jadi perang saudara kat sini...ahahhaaa... Balik cepat sikit ai dah tak ada teman nak bergossip ni. Teman nak gurau senda pun tak ada semua yang ada bisu je senyap.



You Might Also Like

13 ulasan:

  1. Kak Aina x mo gi doha ke? Leh bawak saya sekali

    BalasPadam
  2. Kak Aina x mo gi doha ke? Leh bawak saya sekali

    BalasPadam
  3. berapa lama kwn akak kene pg sana tuh?
    seronok dpt keje jauh2 dr malaysia... pengalaman tuh tp sdh tinggal family kt sini kn

    BalasPadam
  4. Kalau dah duduk sama satu office lama tetiba terpisah dah macam adik-beradik Aina. Mengadulah kesunyian di sana. Nasib baik 3 bulan aje...

    BalasPadam
  5. alahai kesian nya kan.. tapi ok lah mesti duit masyukkk kan.. :)

    BalasPadam
  6. dekat disayang jauh dirindu.......

    BalasPadam
  7. Alolololo ciannya diaaa... Rindu ya? Rindu sambal belacan atau si isteri yang cun mengancam? Ahaks!

    BalasPadam
  8. Untungle skrg ada alat komunikasi canggih. Awal thn 90an dulu, kalau kena tinggal berbulan kerja kat obersea, kak cuma dpt berbalas surat je dgn suami. Huhu..

    BalasPadam
  9. Demi tugas...nanti bila balik boleh beli ole2 untuk anak dan isteri.

    BalasPadam
  10. ha amik.. kelas mak jemah.. hari ni dapat entry khas buat yang jauh kat Doha tu.. ;)
    mesti senyum sengih sepanjang hari..

    BalasPadam
  11. Bawak balik mak arab sorang pun apa salahnya...hahahaha

    BalasPadam
  12. alahai nasib baik ada port mengadu baik punya..:)

    BalasPadam
  13. Eh besa apa p sana..hehehe.. tntu2 $$$$ masyukkk.. hehehe..

    BalasPadam