Sebenarnya Saya Isteri Dia - Anak Tuan Kerja Kat Mana?

3:56 PTG JunAina 33 Comments


Kisah 7-8 tahun lepas. Pagi-pagi kami berdua pergi kerja bersama, disebabkan Pak Tuan masuk kerja pukul 8am dan saya masuk pukul 8.30am jadinya pagi-pagi kami akan ke Kuala Lumpur dahulu dan saya akan merempit ke Petaling Jaya Selatan sendirian selepas itu. Melalui NPE (New Pantai Expressway) sempatlah saya sampai sebelum pukul 8.30am.

Setiap pagi saya hanya hantar sehingga ke pintu pagar pejabatnya. Salam cium tangan dan kiss sikit...ahahhaaaa...tak boleh blah betul lepas tu saya merempit ke Petaling Jaya melalui Jalan Bangsar ke NPE.


Satu hari lepas tukar uniform Pak Tuan bergegas nak ke mesyuarat. Masuk lif ada seorang anggota di dalam lif. Senyum kemudian dengan yakinnya dia tanya. 
"Tuan! Anak tuan tu kerja kat mana?"
Dengan muka selamba dia pun jawab.
"Kerja kat PJ"


Rupanya ada orang dok sekodeng kami jugak tiap-tiap hari. Ishhkkk buta hati betul orang tu salam sampai kiss-kiss bagai dia boleh kata anak! Ahahahaa... Kesian...


Nak tambah sikit lagi... Nasib baik Pak Tuan tu bukan jenis yang nak jeles-jeles bagai tapi saya suka usik-usik apa boleh buat saya memang banyakkkkk muda dari abang dan memang akan sentiasa muda...ahhahhaaa...




You Might Also Like

33 ulasan:

  1. dah Aina nampak muda..kecik comel je..tu yang depa ingat anak..

    BalasPadam
  2. Heheh..akak nampak lg muda kot..:)

    BalasPadam
  3. hikhikhik...
    ok le tuh...
    mungkin dia rasakan skarang tak ramai respect salam cium tgn semua tuh..


    terbaik lah sis.. keep it up :)

    BalasPadam
  4. yg bertanya tu lelaki ke perempuan..haha ..nasib baik tak termengorat..

    BalasPadam
  5. hahaha ini lawak sis.. glamour bini pak tuan hehe

    BalasPadam
  6. Sy seronok klau orng ckp cmtu kak....hahaha....feling muda gitu...!

    BalasPadam
  7. syioknyer.. nampak sangat mudaler yerk...

    BalasPadam
  8. Kalau dah awet muda kan :D:D untung.

    BalasPadam
  9. Memang aina nampak muda pun... dengan slim melimnya memang sampai la nampak macam anak dara...

    BalasPadam
  10. Jarak usia saya dgn isteri ialah 6 tahun tapi dah ditakdirkan wajahnya awet muda seperti ibunya, jadi nampak perbezaan umur kami seperti 16 tahun, malangnya! Memang pernah jadi juga hal2 yg melucukan, ada ke patut budak stesen minyak panggil saya "pakcik" tapi isteri pula "kak"...

    BalasPadam
  11. untungnya..... org perempuan yg Nampak lagi muda dari suami xpe, kalau sebaliknya haru jugak tu... ekekkeke

    BalasPadam
  12. Assalam aina
    He hee blh bayangkan setuasinya
    Tp yg tua lg romantic kan
    Asben akak pun bezanya 17 thn

    BalasPadam
  13. hehehe..sweet sangat, best kan jadi awet muda.
    Ummi pun ada kisah awet muda ni, masa baru2 kawin ada pergi ofis suami, staf suami tanya, ini adik En. S.. ke? Hehe..

    BalasPadam
  14. on another side of story mungkin akak nie awet muda smpai orang igtkan yang hubby akak tu is your father..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. jijah suka org cakap gitu.. rasa muda bergetah.. wakaka :p

    BalasPadam
  16. Forever young in the heart too :) .

    BalasPadam
  17. Assalam sweetie

    Awet mudo....

    BalasPadam
  18. kwn tu tanya anak ke ok juga ..
    klu dia tanya , u isteri muda ke? ..
    tk ke mcm nak bg penyepak jer ..
    hu..hu...

    BalasPadam
  19. jun..sib baik tak dikenen.."anak dah ada yang punya belum",,haha..kes naya pak tuan

    BalasPadam
  20. amboi!!! muda ya!... rezeki masing-masing hi hi!

    BalasPadam
  21. Kak jun...untunglah ada jugak yg selama nih memerhati pak tuan dan isterinya...siap ditanya anak tuan kerja dimana...hebat2....muda lagi ruper yer akak...sonok lah

    BalasPadam
  22. kak, akak boleh buat entry bersiri pasal saya sebenarnya isteri dia la. hahaha

    ini entry ke berapa dah?

    BalasPadam
  23. hahaha... seronok la tu.. sentiasa muda ;)

    BalasPadam
  24. muda belia nampaknya...heee. ok lah lebih baik dari nampak tua.

    BalasPadam
  25. JA Okje tak percaya selagi tak tunjuk gambar..... hehe ( kes nak tengok gambar suami isteri sebenarnya ni... ) Baguslah JA...kita nampak muda sentiasa kalau kawen jarak jauh....


    BalasPadam
  26. Best la klw nmpk muda. Anak lah sgt kan...ha ha ha

    BalasPadam
  27. Hehehe...tak sentap ke pak tuan..brp beza umur akak ngn husband?.. farah beza ngn husband 9thn..sbb tue kawin awl..hehehe husband tak nak tunggu lg dh sebab dia dh tua..hahaha

    BalasPadam
  28. yelah...org yg kurus selalu nampak muda. kakak sy tu kurus jek, anak dah besar bujang & anak dara. org kata mereka adik beradik. kalau dgn hb dia dah macam anak sulung dia pulak...mmmm...nasib badan

    BalasPadam