Pixajoy! Abadikan Kenangan Manis

4:27 PTG JunAina 10 Comments




Gila cemburu tengok gambar-gambar pertunangan Wawa Syaida yang cantik tu. Pinknya langsir tu buat hati membuak-buak geram. Baju dia kena je dengan warna-warna sekeliling. Geram-geram. Makin geram bila  dia tayang-tayang Photo Book exclusive dari Pixajoy! Rasa nak nangis, cantik sungguh. Rasa nak ulang balik je saat-saat seperti itu dalam hidup hahahaa...

Kita pun nak jugak try Pixajoy ni, terus klik link yang Wawa Syaida bagi tu. Step yang di beri pun senang je tapi belum bersedia kot nak pilih-pilih gambar yang banyak sangat dalam external hard disk. Pas tu terpandang Pixajoy punya photo contest I Remember... Parent Day Photo Contest. Free DIY Printed Postcard. Terus cuba. Pertama nak tengok kualiti gambarlah tapi kalau menag pun best jugak.

Stepnya senang sangat.
1. Masuk ke website Pixajoy (kliklah gambar kat atas tu).
2. Klik Free DIY Printed Postcard.

 3. Pilih gambar yang dikehendaki, mesti nak yang cantik-cantikkan. Pastu upload.


4. Dah pilih gambar save.

5. Lepas tu dia akan tanya alamat kemana poskad tu nak di hantar. Jugak caption yang kita nak letak.
Rupanya print sreen ni tak ada caption asal yang Aina tulis.

6. Inilah hasilnya. Cantik...cantik...cantik (puji sendirilah).
Jadi jomlah ramai-ramai like postcard Aina di PIXAJOY

Jika beginilah hasilnya memang nanti nak pilih-pilih gambar nak buat juga Photo Book. Simpan buat kenang-kenangan. Softcopy kadang-kadang boleh corrupt kalau dah ada hard copy taklah ralat sangat. Lagipun bila tengok gambar tunang Wawa Syaida tu rasa dah jatuh hati sesangat. Sekarang Pixajoy sedang buat promotion. Jadi jangan lepaskan peluang. Step untuk upload gambar pun mudah sangat. Guna internet cuma untuk download software dan send via online, untuk pilih-pilih gambar tak perlu guna internet dan kita ada masa untuk pilih gambar yang terbaik. Bestkan dapat abadikan gambar anak-anak yang comel-comel guna Pixajoy ni terutama gambar baby yang kiut-miut.


You Might Also Like

10 ulasan:

  1. Wah..bestnya..mmg cantik.. Tq sharing kak.. :)

    BalasPadam
  2. ok
    dah like..
    :)

    nak buat jugak lah!
    lama tak dapat poskad!!

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,
    Comey nya kepala blog ni...merah menyala ;)

    BalasPadam
  4. Tq sudi drop komen. Menarik utk dicuba. Bnyak gambar2 baru balik jalan ni..tq for sharing

    BalasPadam
  5. Gambar che mid pun kiut miut (jgn gelak...) memang best dengan caption sekali.. lengkap. Er, buleh buat kad raya kut..

    BalasPadam
  6. Ok juga tu... boleh la pilih gambar2 yg best2 buat photobook yg cun tu untuk kenangan...

    BalasPadam
  7. pixajoy ni selalu buat offerkan..

    BalasPadam
  8. hihihi...sila jangan jeles akak :D time nak sorting gambar tu je rasa malas...tapi bila dah berjaya buat memang tak sabar nak tengok hasilnya...wawa pun try and error je ari tu :)
    wow ada contest ke...nanti wawa tolong like *____*

    BalasPadam
  9. Terima kasih, JunAina untuk sharing ini :)
    Semua dijemput untuk mendapatkan postcard percuma di https://www.facebook.com/pixajoy/app_192602997444667

    BalasPadam
  10. Menarik nih...tetibe je nk buat photo book aina n auni

    BalasPadam