Nuffnang Duit Raya

5:06 PTG JunAina 18 Comments


Masuk tahun ke 4 berblog sejak Julai lalu mula mendapat CPUV dari Nuffnang. Selama ini memang tak pernah ambil peduli dan tak pernah ambil tahu pun berkenaan iklan yang dapat menjana pendapatan buat blogger kerana tujuan asal menulis adalah untuk berkongsi luahan hati. Sejak rajin membaca minda sedikit terbuka, lagkah pertama saya mengikut tip-tip blogger yang sudah berjaya dapatkan CPUV dari Nuffnang.


Sikit-sikit tetapi lama-lama akan jadi bukit. Hari ini saya buka akaun Nuffnang dan dapati ada dua iklan baru sedang berjalan tetapi iklan Twisties Traxxobeats start sejak 30 Julai tapi hari ini baru dipaparkan di akaun saya. Iklan The Mortal Instrument pula bermula sejak 20 Ogos bermakna semalam.




Ini buatkan saya semakin bersemangat nak update blog setiap hari, buat masa sekarang memang satu entri sahajalah. Saya tak kreatif untuk menggunakan persekitaran sebagai idea update blog. Uniques setiap hari pula lebihkurang 200-300 sahaja. Rugi saya bermula agak lewat tetapi tanpa langkah pertama tak akan ada angkah seterusnya.


Terima kasih Nuffnang kerana beri perhatian kepada blog kecil saya. Ibarat kata pepatah 'Rezeki Tak Molek Ditolak' dan 'Kecil Tapak tangan Nyiru Saya Tadahkan'.



You Might Also Like

18 ulasan:

  1. banyak tengah running tu.. tahniah kak!

    BalasPadam
  2. Tahniah akak...wawa pun 3 cpuv tengah on going

    BalasPadam
  3. tahniah kak..pasni kne rajin lg udpet blog.hehe

    BalasPadam
  4. Takpe kak...permulaan yg bgus..biar lmbt kak..insyaAllah lme2 akn meningkat

    BalasPadam
  5. Tahniah kak..

    lama2 mesti earning akak makin banyak + lps ni mesti nuff akn bg lg banyak cpuv :-)

    BalasPadam
  6. bulan lepas saya intai-intai la nuffnang ada juga la ciputnya... hihihi

    BalasPadam
  7. Kan kak....lgi tmbah smngt benarnya mau updatd blog...tp kadang x tau juga apa nak di up jdi n3...

    BalasPadam
  8. Kak Azie dah pernah cash out sekali tahun lepas. Untuk tahun ni, memang lately ni meningkat agak rancak, tapi belum rasa nak cash out dulu. Tunggu banyak skit la kot.

    Nanti kalu cash out, depa hantar cek. Tapi kena tunggu 1,2 bulan selepas klik cash out.

    tahniah!

    BalasPadam
  9. Alhamdullillah rezeki..tuh.. Aina.. :)

    BalasPadam
  10. wahhh... jom kita mengopi... hehehe

    BalasPadam
  11. Congrats dear.. keep it up ;)

    BalasPadam
  12. 200-300 UV tu banyak tu kak.. saya ciput je.. sbb tak konsisten mengupdate.. hehe

    BalasPadam
  13. rezeki akak tu kak...ape lagi kak ni la peluang nak naikkan trafic...moga bertambah murah rezeki akak yeak....

    BalasPadam
  14. tahniah kak...rezeki di bulan Syawal namanya ni...

    better late than never...betul tak?

    BalasPadam
  15. Okje lagilah JA... unique visit pun tak banyak tp sekurang kurangnya ada!...betul peribahasa tu....org dah nk bagi, ambik ajelahkan...

    BalasPadam
  16. alhamdulillah, murah rezeki akak yerk...

    BalasPadam