Fesyen Tudung Raya

8:07 PG JunAina 29 Comments


Baju raya dah ada tema Grey, emak yang pilih. Jadi kami adik beradik ikut sahajalah bukan setiap tahun kami ada tema macam ni. Sesekali apa salahnya mengikut kehendak mak pula tu. Misi mencari tudung tapi bukanlah tudung saji. Tudung untuk menutup aurat selayaknya menurut syarak.


Pening kepala bila berjalan di Jalan Tuanku Abdul Rahman. Pilihan tudung banyak sangat sampai rambang mata dan akhirnya balik begitu sahaja tanpa membeli tambahan pula orang sangatlah ramai. Masih mencari-cari di butik online pula, masa sudah suntuk untuk oder dalam talian. Ada yang sangat berkenan tapi tak ada stok pula (nanges).


Koleksi radiusite. Berkenan dengan warnanya, keduanya sesuai dengan baju saya tahun ini tapi sayang semuanya telah kehabisan stok. Cantik ja selendang tu, geram tapi tak ada rezeki.








Tudung di butik fareedascarf, saya suka jenis selendang macam ayu gitu bila pakai. Tapi butik Fareeda punya tudung tak mampu pulak nak membeli.




Selendang edastboutique ini pun boleh tahan cantiknya. Suka tapi samalah barang cantik cepat sahaja kena grab, out of stok juga. Lap-lap air mata.



Jumaat nanti gigih nak tawaf Jalan Tuanku Abdul Rahman dalam misi mencari tudung. Asalnya tudung Ariani menjadi idaman tetapi bila memikirkan pergi kerja naik motor dan awning selalu sangat rosak rasanya tak salah mengubah selera pakai selendang pulak. Selendang tak kurang menariknya, pelbagai fesyen, pelbagai gaya. Pemakaian pula ikut kretiviti sendiri.



Belilah di mana pun tudung paling penting mengikut landasan syariat kerana memakai tudung adalah untuk menutup aurat bukan sekadar menutup rambut sahaja. Berfesyen juga perlulah sesuai dengan keadaan, banyak fesyen tudung zaman sekarang direka sesuai dengan tuntutan agama. Tepuk dada tanyalah hati.



You Might Also Like

29 ulasan:

  1. tudung skrg mmg cantik2 dan mcm2 fesyen, mmg rambang mata menengoknya..haha..selamat pagi June..:)

    BalasPadam
  2. Nampk gayanya kena keluar mencari lagilah ye Aina. Kakak terpikat dgn tudung dari gambar yg last tu cantik.. Kakak kalau tudung labuh sukalah...

    BalasPadam
  3. sy pon idok ade tudung raya lg..baju raya pon idok sampai2 lg..hehehe

    BalasPadam
  4. lieya plak beli dari sugarscaft ngan alhumaira...baru sampai ....tahun ni nak berhalf moon n bershawl plak la heheheheeh

    akak tgk online ke pi butik...kalo tgk online mmg manjang abis stok, lieya ni pi butik die...kelmarin pergi mmg byk lagi....

    BalasPadam
  5. sanagt2 tak selesa kalau shopping bersesak2...

    BalasPadam
  6. cantik2 pilihan tudung junaina :)

    BalasPadam
  7. wah...semua tudung yg gojes dan cantik

    BalasPadam
  8. ini pun tudung raya belum beli lagi...
    banyak sangat paten, bole kata semua cantiklah..

    BalasPadam
  9. tudung radiusite mmg semua lawa2 kan

    BalasPadam
  10. salam ramadhan # 23
    cantiknye tudung tu,rambang mata tengok..hehe

    BalasPadam
  11. cantek kaler pastel tu...

    nak join mengagah diri ke jalan TAR ... hehehe

    BalasPadam
  12. JA...Okje tak cari lagi tudung pun rasanya matchkan ajelah apa yang ada haha...hari dah beli satu kat Nilai 3 je hehe belasah ajelah hehe

    BalasPadam
  13. suka tgk mcm2 pesen tudung skrg tp mcm mn pn tudung bawal jg menjadi pilihan sy ;-)

    BalasPadam
  14. suka tengok shawl kat radiusite cantik-cantik...tapi wawa x selesa pakai shawl...jadinya, cuci mata aje la :)

    BalasPadam
  15. semua cantik2.. anna suka yang nmber 1 :)

    BalasPadam
  16. lawa-lawa selendang tu kan.
    yela. dlu masa ayu riding pun syria & selendang jadi pilihan..

    BalasPadam
  17. bersedialah untuk ber-ramai-ramai di Jalan TAr Jemaat ni..
    :)

    BalasPadam
  18. Grey ke? Sama dengan kami la ^_^

    BalasPadam
  19. Ingat akak teringin jgk nak beli kat paridah.... Huhuhu....

    BalasPadam
  20. tudung yg second n yg last tu cantik.. tp sayang kan, xda stok plak..

    *saya dah bank in.. btw, selamat hari raya kak :-)

    BalasPadam
  21. susah bila dah berkenan tp dah habis... kalo gi cari di bazar pla payah nk jumpe yg berkenan..

    BalasPadam
  22. Betul kak.. Yang penting tutup aurat :)

    BalasPadam
  23. Cantikkk la aina...
    Kakain pun nk pakai selendang jugak..x tahu le sesuai ke tak...

    BalasPadam
  24. tudung dah mcm2 fesyen tp ain tetap selesa dgn bawal.

    BalasPadam
  25. dah tak gigih nak ke jalan TAR tu sejak beberapa tahun ni.. :(

    BalasPadam
  26. Aina, aunty pun sekarang dh pakai selendang pjg.hari2 pi seolah pkai slendang.rasa macm over tpi rasa cantik(org tk puji pun he he tapi rasa mcm cntik bila pkai slendang.) now dh brtmbah bnyk koleksi slendang saya.last week pi beli kain chiffon buat slendang pjg.boleh buat pjg mana kita suka..then letak manik.cntik.nanti saya masuk dlm blog kalau smpat siap.he he

    BalasPadam
  27. radiusite tu mmg cpt sold out..kna tggu kat FB bila dia nak upload tudung baru kat web dia, pastu terus pegi.. kalo tak, mmg kna g kedai dia. satu lagi akk tgk kat al humaira..derang baru upload tudung baru.. tp tk smpat dah kot nak pos. huhu

    BalasPadam
  28. Memg cntik2 shawl nih...sy memg selesa mengenakan shawl

    BalasPadam