Jerebu Di Mata dan Jerebu Di Hati

11:34 PG JunAina 12 Comments



Jerebu dari tingkap pejabat saya.


Pagi ini jerebu sedikit kuat di Kuala Lumpur. Bangunan sebelah-menyebelah pun nampak samar-samar, hidung pedih, mata pun turut berair. Sebolehnya gunakan penutup hidung sekiranya mempunyai urusan di luar tetapi kalau dapat elakkan cuba elak dari terdedah.



Bacaan index pencemaran udara bermula pukul 6am selang masa sejam, jadi dalam gambar tu dari pukul 6am-9am.


Itu jerebu di mata tetapi jerebu di hati tiada siapa yang tahu. Bertambah kuat jerebu bila banyak perkongsian tak sepatutnya berlegar-legar di alam maya sehingga membuatkan hati-hati mereka yang kehilangan bertambah pilu. Berhentilah buat lawak bagi kita yang mungkin sangat tak lawak bagi keluarga mangsa. Jangan jadi sumber penyebar fitnah.


#Pray For MH370


You Might Also Like

12 ulasan:

  1. btol... eventho yg x de family member dlm mh370 ni pon rasa sedey, apatah lagi family member mereka...

    BalasPadam
  2. hahha sound tepek je ayat akak tu.. bagus2
    kak opis akak kat wisma denmark yer??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Zaza...sekarang Sunway Tower dah tukar nama. Jom dating...ahahhaa...

      Padam
  3. betul kak, jerebu di hati yang perlu dielak..

    BalasPadam
  4. Ke siap2 pakai mask k.Aina..Take Care.

    BalasPadam
  5. pg td selak langsir..tgk...betul ke jerebu ni? pekat semacam

    BalasPadam
  6. Kak, nampak tak saya lambai akak kat parking lot tu?

    hai akak...

    *waving.


    haa.. tak nampak?

    oh, saya dah masuk dalam dah. tu yang tak nampak.

    BalasPadam
  7. Dengan keadaan cuaca begini kita kena banyakkan minum air untuk kesihatan :D

    BalasPadam
  8. Alam Kelam..Hati Sirna..namun doa kita pasti ada Nur kan geng....

    BalasPadam
  9. jerebu awal pagi ingatkan kabus, sama-sama kita jaga kesihatan...

    BalasPadam
  10. Makin teruk keadaan jerebu sekarang ni...kena banyak minum air..anak ema bibir dah pecah-pecah.

    BalasPadam
  11. Betul tu JA.....berat mata memandang lagi berat bahu yg memikul....

    BalasPadam