MH370 Drama Raja Harap-harap Ini Bukanlah Cerita Drama

1:26 PTG JunAina 26 Comments


Sejak akhir-akhir ini banyak sekali pengulas-pengulas keselamatan negara yang wujud secara tiba-tiba, tak kurang cerdik-pandai yang tiba-tiba arif dengan segala jenis radar, kapal terbang, kapal perang dan saya harap jangan jadi temberang sudah.


Salah satu blog yang mendapat perhatian tinggi adalah blog dramaraja nukilan bradokapak yang dibina khusus untuk mengulas berita kehilangan MH370. Saya tidak mengenali beliau sebelum ini cuma secara kebetulan terbaca melalui link di fb. Sejak itu saya mengikuti perkembangan blog ini.


 Sekiranya anda masuk ke blog beliau saya tidak bertanggungjawab atas kecelaruan fikiran anda. Saya baca tanpa menghadam, saya hanya membaca untuk pengetahuan dan tidak akan meletakkan hukuman betul atau tidak.



Saya tidak mahu menyentuh tentang isu yang diketengahkan, saya cuma nak bagitau blog ini antara yang terhebat buat masa sekarang. Beberapa hari di buka tengoklah pageview blog ini. Korang hado? Satu ribu dua ratus tigapuluh enam sedang membaca dengan total pageview sepanjang di buka (selepas kehilangan MH370 pada 8hb Mac 2014) satu juta dua ratus lapanbelas ribu lapan ratus limapuluh dua setakat pukul 11am 19 Mac 2014. Hebat!


You Might Also Like

26 ulasan:

  1. Oh kalau baru 12 hari nak macam ini punya rating memang hebatlah Aina..
    Nak jugalah kakak tengok hihi...

    BalasPadam
  2. kita suka teori konspirasi..
    hukk

    BalasPadam
  3. Tak kuasa nak fikir dan membaca semua tu Jun... menunggu ni pun dah penat dah... yang di harapkan agar penumpang yang berada di dalam kapal selamat.... harap2 tiada konspirasi ke hape... ianya benar2 tragedi... Tidak berbaloi rasanya nya nyawa insan2 yang tidak berdosa jadi taruhan kerana sikap tidak puas hati segelintir manusia samada yang di dalam pesawat atau pun yang berada di bawah ni...

    BalasPadam
  4. saya pun ada baca..sekadar membaca..tu pun dapat dari link FB..

    BalasPadam
  5. kak aina..seram wawa baca blog tu...counting viewer dia berdetik setiap saat non stop.....betapa ramainya orang yang view dan baca entry2 dia...rasa macam misteri sangat

    BalasPadam
  6. ada beberapa point nya yang kelihatan sangat betul, ada yg sangat merepek

    BalasPadam
  7. perghh..tajam graf pengunjungnya..hahaha..

    BalasPadam
  8. disebabkan angka itu lah ramai yang berebut2 nak jadi yang pertama dalam menyebarkan berita..heheh

    BalasPadam
  9. pehhh..tak tau nk ckp macam mana. belum baca lagi dah bercelaru jiwa pk betapa sukanya kita dengan cerita2 sensasi,.

    BalasPadam
  10. saya kenal bradokapak sebelum peristiwa mh370 lagi...sebagai kenalan FB dan kenalan bertukar2 pendapat tentang bahan bacaan dalam satu group FB...masa mula2 baca entri dia sampai habis, nampak nama dia, tak terkejut kalau dia yang tulis, sebab selama kenal dia, status2 dia memang penuh falsafah...penulisan dia memang hebat, banyak mata da terbuka...hari tu, pageviews belum sampai sejuta lagi...hihihi

    BalasPadam
  11. menanti dengan penoh debar, kan?

    BalasPadam
  12. wow, tinggi betul traffik blog tu. kencang. Kalau salah bagi maklumat baik tak payah buat,

    BalasPadam
  13. kadang kalu kite percaya sgt kite pulak yg rasa mcm asik terpikir2 je... banyak sgt pengulas atau blogger yg suke bt spekulasi mcm2 kadnag tuh

    BalasPadam
  14. Mcm abby martin russia today tulis...so manyborg and entitiea became and expert.over this matter. All because of rarings. Not that the airline co haven't state or rule out any possibility. ..but these free rating grabber not for once spare aome thoughts for thebfamilies and peoples dealing with it.

    BalasPadam
  15. Sesapa yg mwnulis blog seperti ini perlu ingat jikanyg ditulis didapati tidak benar etc..ada bukti...hati hati mereka boleh disaman...
    Only org msia je jahil pasal internet law.
    Tu belomnlagi masok jual barang berjenama
    . Ini seperti trademark infringement and not authorized to sell the brand serta product liability as a seller.

    BalasPadam
  16. baca juga, perbincangan/spekulasi disudut yang lain pula....

    BalasPadam
  17. mungkin hanya inginkan trafik yang tinggi semata-mata....

    BalasPadam
  18. rating pun boleh naik cepat tu...

    BalasPadam
  19. pernah baca penulisan bradokapak mh370
    dari sudut pandangan berbeza
    wallahua'lam
    setia menanti channel 501 astro awani utk kesahihan berita

    BalasPadam
  20. 501 pun tak tahu sahih ka tidak

    BalasPadam
  21. Hahaha baca dengar dn fikir lah yer.... (^_^)v

    BalasPadam
  22. Hahaha baca dengar dn fikir lah yer.... (^_^)v

    BalasPadam
  23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam