Mengidam

9:30 PG JunAina 15 Comments


Ohhh...tidak. Saya tiap-tiap hari pun bawak perut. Mengidam saya bukan sebarangan punya mengidam, mengidam saya pada barang-barang idaman kalbu. Nasib baik saya tak mengandung kalau tak mahu tak mau saya akan runtun kaki Pak Tuan ajak pi cari.



Teringin sangat dengan balang kaca ini. Cantik di pandang tapi saya sudah jumpa yang sedikit murah dari yang ini harganya tak sampai Rm100 pun. Tunggulah dulu setiap kali pergi hati berbelah bahagi nak beli sebab dah ada satu yang brand tupperware.


 Ini seingat saya masih tiada dalam koleksi almari saya di dapur. Sebenarnya warna hijau tu yang sangat-sangat menarik hati saya. Bila buat makan-makan susun-susun kek atas tu, haisshhh...


Cuttelry set ni pun sama saya tertarik denga warna pink tu. Gigil sahaja tangan ini nak oder on line tapi sabar jap kot-lot ada tempat lagi murah.


Haaaaaa...tengok kombinasi pink dan hijau yang sangat bangkit. Kenapa tah mata saya sangat cepat tertarik dengan warna-warna ini dan hati pun mudah sahaja jatuh cinta.




Comel tak? Punch bowl memang tak ada kat rumah. Dulu tu bila pergi rumah blogger Kak Yan dia serve air dalam punch bowl rasa macam best ja. Terus teringin nak beli.


Pujuk-pujuk hati sabarlah ya, semua ini kehendak sahaja sebab apa yang perlu dah ada kat rumah. Nanti kalau ada duit lebih tak tau nak buat apa kita beli eh. Ahahahaaa...jadinya saya simpan sahaja gambar ini supaya sampai masanya saya ingat kembali barang-barang idaman saya ni. Apa yang buat saya bengang sekarang ini akhirnya saya lupa semua benda ni saya copy dari website mana. Huaaaaa...



You Might Also Like

15 ulasan:

  1. Rozie mengidam nak g ikea ni. Walau pun perut kempis. Hehehe....

    BalasPadam
  2. mengidam macam ni kak...ubatnya kena pergi ke IKEA/Nilai 3...hahaha

    BalasPadam
  3. Kita ni perempuan lebih kurang ajelah Aina. Kalau nampak yg cantik-cantik mulalah mengidam walau kadang tu pakai/gunanya bukan selalu...

    BalasPadam
  4. SA pun sama mcm kak jun...padahal semua dh ada...adat org ppuan kot...

    BalasPadam
  5. ni nak memuaskan nafsu mengidam je kan? tapi agak-agaknya kalau dah beli, pakai tak? ke buat display dalam kotak dalam ceruk lemari aje?

    BalasPadam
  6. kadangkala warna yang sangat menarik itulah mampu menarik hati dan minat kita untuk memilikinya..

    BalasPadam
  7. betul tu kak...kalo sebut pasal kehendak mmg mcm2 yg kite nak....in sha Allah moga dimurahkan rezeki tuk kite capai kehendak kite tuh.....lieya pun ade balang air tu kak....cantik mmg cantik bile tetamu ramai dtg, tapi nak menjaganye kene teliti....takut pecah heheeheh

    BalasPadam
  8. salam kak jun....minat kita sama..sy pun suka tengok benda2 mcm ni...kat umah sy hanya ada pinggan tingkat tu..letak kuih muih time buat jamuan...perkakas lain import dr umah mak...hahahha

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum,
    Raya aidilfitri dulu daku dah beli yang pertama tu utk mek -----> mmg cantikpun tapi agak berat sebab kaca. risau kena hentak dek anak2 buah yg lasak tu juga.

    tapi...kakak iparku dah siap ingatkan utk beli kat dia jugak huhuhuhu hu


    BalasPadam
  10. dulu masa muda2 kita tak minatkan benda2 gini..dah ada keluarga..minat pun berubah..dee tgk pun geram sis..tapi tak tau kat mana nak letak dah kt umah tu..maklumlah dok umah peninggalan orang tua..mmg byk barang..so bertabah jelah..hehehe..

    BalasPadam
  11. Akak ngidam kan yg no 1 tu juga..
    Tp lg kuat ngidam makanan.... Hihihihihi

    BalasPadam
  12. ehem ehem ehem...
    hamboyaiiiii...yg dia ngidamkan tuhhhh...tak tahannnnnnn......ahahahahahha

    BalasPadam
  13. Waa Aina.. mmg cantik laa barang2 idaman kalbu..tuh.. menarik laa plak..:)

    BalasPadam
  14. Akak mengidam sgt nak corelle yg Dato Abdullah iklankan..alhamdulillah dpt juga dua set dgn duit dividen tahun ni..dah guna pun hehe

    BalasPadam
  15. Yang bekas kaca tu terungin jugak tapi x de tempat nak simpan dah. So abaikan jr la

    BalasPadam