Jumaat Separuh Hari Selalu Kalut

9:07 PG JunAina 17 Comments


Hari inilah depa nak submit drawing kita ni dah le mula ambik mood weekend sejak dari rumah lagi...ahahaha... Hari ni jugak nak kemas barang-barang. Apa lagi pindah lagilah. Hari Isnin masih ada masa tapi file yang berjuta lemon dikosongkan perlu jugak masuk kotak dan seal kalau tak bising movers nanti.


Hati dah berbunga-bunga sebab petang ini boleh goyang kaki kejap kat rumah. Masak? Goreng ikan cicah sambal belacan yang buat Sabtu lepas masih berbaki dalam peti ais sudahlah...ahahhaa... Kesian kat laki. Sanggup ke buat macam tu?


Hati semakin berbunga-bunga ate anak teruna dan anak dara kat kampung tu nak balik katanya Sabtu malam. Rindunya kat depa dua tu walaupun bila ada selalu ja gaduh-gaduh. Bising-bising tu la buat mak sentiasa senyum.


Pagi ini hujan selebatnya dari Kajang sampai ke KL, merempit dalam hujan berdualah. Pakai baju putih pulak. Walaupun berbaju hujan tirislah jugak, elok je jalan ke LRT tengok-tengok t-shirt bertompok-tompok kena kekotoran. Wahhhhh...bikin layu mood nak pergi kerja jelah! Sabar jelah tapi senyum balik sebab pukul 12 masa untuk pulanggggg.... Yehaaa...



You Might Also Like

17 ulasan:

  1. Nak pindah rumah ke pindah office JunAina?

    BalasPadam
  2. tak sabar tunggu anak teruna dara sampai esok yer kak..hepi weekend..:)

    BalasPadam
  3. dulu kalau ayu naik moto dgn arwah abah. belakang baju mesti kena air lecak. kikikiki. lagi2 kalau lalu kawasan tu air lecak tanah merah. bercop cop merah baju i.

    BalasPadam
  4. Kalau kerja half-day memang best Aina. Masa kerja pun terasa pantas. Mula terbayang anak-anak yg nak sampai rumah ye. Merancang macam-macam nak buat bila semua ada kan...

    ps: dah berpuluh tahun kakak rasa kakak tak pakai baju hujan tau:)

    BalasPadam
  5. putrajaya pun pagi ni ujan kak...lenjun baju tadi ....ujan rahmat gituuu heheheheh...sejuk je mood pi keje arinieh......

    tu le kak budak2 ni tak sabar le nak cuti sekolah .....lieya pun dpt rest anta dieorg gi sekolah 2 bulan ni heheheeheh

    BalasPadam
  6. seronoknya dia...semoga happy2 selalu di hujung minggu ni ya

    BalasPadam
  7. Selamat pagi .
    Bangi pun ujan lebat pagi ni .
    tadi nak g kerja , tgk byk accident

    Aina hati-hati ye

    tolong kwn2, support my page
    https://www.facebook.com/attyfircloset

    tq :)

    BalasPadam
  8. Nak pindah ke mana tu kak? Pindah tmpt dlm opis ke?

    BalasPadam
  9. Salam Jumaat Sis..
    apa2 pun jumaat mmg hari yang best sebb esok weekend.. yahoO!!!

    BalasPadam
  10. Ye haaaaa...
    Best boleh balik dah...
    Akak pun kerja separuh hari..
    3x seminggu.... Hihihihihihihi

    BalasPadam
  11. nak pindah ofis yer? same la kite...ari rabu angkat brg semua...penatnyer, fikir nak mengemas...anyway Salam, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer...

    BalasPadam
  12. rara pon nk balik kg jap g.mak dh rindu kat cucu dye.kami pon rindu kat mak.hhe

    BalasPadam
  13. syoknya half day..tambah seronok anak nak balik nanti kan..

    BalasPadam
  14. anak anak nak balik mestila seronokkan kak

    BalasPadam
  15. saya kalau dah set kat otak nak balik awal, time nak balik tu rasa berdebar-debar. selalu macam tu. tak tahu sebab apa. nak kata buat salah, tak juga.

    BalasPadam