Semak Saman-Tetiba Kot

8:13 PG JunAina 13 Comments


Bagi sesiapa yang mempunyai lesen memandu mesti biasa kena saman, tak kiralah JPJ, PDRM mahupun pihak berkuasa tempatan. Selama ini memang jarang nak semak saman ni tapi gatai tangan pulak sebab tiba-tiba ada surat berdaftar yang perlu di tuntut, takut juga balik kampung baru-baru ini ter'over' speed.



Ini adalah kes saman saya sepanjang dok bawak motor selama dah berbelas tahun dan kereta pula dalam 7 tahun cam tu la. Terkejut berok kejap sebab satu saman tu kompaun dia Rm300 padahal motor kecik tu ja pon yang kena saman bukan kereta. 7 tahun bawak kereta ada 1 saman kiranya pemandu berhemah jugaklah. Lain-lain saman Kriss buruk saya tapi kebanyakannya Pak Tuan yang bawak, suka hati sahaja parking sampai kena saman dengan DBKL.


Nak semak saman sila ke rilek.com.



You Might Also Like

13 ulasan:

  1. tadi pun saya ternampak polis nak pasang camera speed trap kat lebuhraya cheras kajang.. anyway thanks for the reminder... kena check la saman ni... hehe

    BalasPadam
  2. aikkk saman motor smpi kompoun 300..

    BalasPadam
  3. Kami pun, berderet saman parking kak....

    BalasPadam
  4. tadi saya tekan minyak sampai 100 di kawasan 90. baik semak cepat.

    BalasPadam
  5. wak pon X check samanns lagikk.,iiHHKs

    BalasPadam
  6. Kakak tak pandai ride motor tapi kakak dah drive kereta lebih 20 tahun Aina. Namun alhamdulillah belum pernah kena saman...

    BalasPadam
  7. menyampah bila kena saman..haha..td baru kena dgn dbkl.. tapi dia tulis dlm saman jenis kereta lain plok. ignore je bole ye..itu adalah saman sy buat kali ke-6..hoheyyy...hepi sgt2

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Aina

    tunggu ada diskaun baru bayar

    BalasPadam
  9. Puas dah bayaq saman masa ada diskaun dedulu...harapnya sekarang dah tak de lagi...

    BalasPadam
  10. ema dah check..ada juga satu..

    BalasPadam
  11. tak pernah kena saman lagi :) sebab drive keta pi keja dgn balik keja ja :)

    BalasPadam