Sarapan Berdua-Duaan

5:05 PTG JunAina 18 Comments


Hari ini sarapan yang sangat marbeles, nasi lemak sambal banyak tambah lagi sambal sotong kembang, pedas menyengat sampai berpeluh-peluh muka. Pedas suap lagi pedas suap lagi, nikmat...nikmat... Hari ini makan kat pantry ja geng lepak mamak cuti seminggu nasi lemak beli kat kajang ja, buat nescafee '0' secawan dan nikmatilah pagi nan indah.


Tiba-tiba saya terdengar suaranya, saya tahan nafas. Doa banyak-banyak dalam hati, biarlah dia berlalu pergi segera. Malang nasib saya mungkin untung juga kot ahahaa...pagi-pagian dia sudah masuk pantry. Buat nescafee kosong tanpa gula untuk jaga kesihatan katanya. Boleh pula dia tarik kerusi dan duduk depan saya sudahlah meja tu kecik ja, bergerak lebih sikit boleh bersentuh tangan!


Suap nasi ke mulut terasa masuk ke hidung. Suap punya suap punya suap nasi tu macam tak luak ja. Perasaan tu umpama dating kali pertama dengan boyfriend. Tak keruan, dup ap-dup dap...haishhhh... Dulu dia hanya teman satu bahagian sekarang ada jarak yang memisahkan kami jadi seharusnyalah saya merasa begitu. Tidak selesa bila 'bos' ada kat depan tengok kita makan!


Sudahnya saya jadi bahan teman-teman...haisshhh...depa nikan suka sakat-sakat. Tak apalah kan sesekali Manager temankan budak suruhan makan apa salahnya...ahakksss...



You Might Also Like

18 ulasan:

  1. makan tak kenyang nama nya tu aina hi hi

    BalasPadam
  2. haha...romantik sgt mkn dengan bos..ehehe..tapikan..kalau bos tu ok y not..kalo tak ok..ehem2..mmg xselesa la...dpt pulak membe kaki bahan..hampeh btl

    BalasPadam
  3. Bos pun orang kak...Jgn risau....hahahaha

    BalasPadam
  4. Mesti masa makan Aina berpeluh kan hehe....

    BalasPadam
  5. Sabo je laa yer.. dok berdepan dengan boss.. :)

    BalasPadam
  6. Hehe..mesti segan bgt ni nk menyuap ni..dr lelju td trus slow je jdnya.hehe

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Aina

    boss nak ambil hati tu...

    BalasPadam
  8. Aina..
    Nasi lemak tu beli kat mana????
    Bunyi macam sedapppp jer...
    Makan berdua beradap ker?

    BalasPadam
  9. o ketaq na bos makan dgn kita?..tk pa relax ja.tapi yg pasti makn sikit ja..tk terabis.lpas tu baru rasa lapaq..aik mcm dh besa kena ja pengalaman ni?...he he.

    BalasPadam
  10. Kalau dengan boss mmg gitulah kan JA...ada rasa cuak....padahal dia ok jer , kita yg tak keruan.....hehe

    BalasPadam
  11. adoi kak pedih lubang hidung kalo sumbat nasik dlam hidung tmbah2 kalo cabai nya pedas ,,, perggghhhh .... sekali sekala kak makan dgn bos apa salah nya bila lg nak erat silaturahim.. hihi ^_^

    BalasPadam
  12. Kalau bos ada hilang terus nafsu nak makan yer.. cian akak.. sabar jer la.. =D

    BalasPadam
  13. alah..x pe lah sekali-sekala mkn dgn boss...boleh minta naik gaji sikit! hehehehe

    BalasPadam
  14. memang tak selesa makan ngan bos..:)

    BalasPadam
  15. walau pun takde gambar..saya tetap terliur..sedapnya sambal sotong...

    BalasPadam
  16. sedapnya nasi lemak....lama dah tak makan nasi....huhuhuhu...

    eh...situasi kita sama la...baru je jadi masa lunch tadi....selamba je bos duduk depan saya buat kerja...ikan keli bakar yang sedap tu....jadi tawar setawar-tawarnya...huhu...makan pun sopan2 je... :)

    BalasPadam
  17. sedapnya nasik lemak....dah lama tak makan....btol tu akak....kalau wawa pun mesti rasa tak selesa kalau bos ada sekali...

    BalasPadam